CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Valve je již velmi blízko uvedení Steam klienta pro Linux (průkazné fotografie)

Valve sa netajili tým ,že ich cieľ je Linux (hneď po porte na Mac o tom kolovali nejaké správy).No potom bolo dlho ticho ,takže o to viac ma táto správa potešila. To znamená ,že čoskoro budem spúštať windows len pre BF3 :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Dufam ze naportuju aj CS 1.6. to by bolo fakt super.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

V tom clanku sa pise, ze by Linux mal byt hlavnou platformou a je v nom aj informacia o kritike windows 8, ktorej ani Larabel nechcel verit

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

to je toho, Desura uz ma plne funkcniho klienta a distribuci her pres pul roku
a zdrojak je dostupny na jejich GITu

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu,že Steam docela obstojně funguje i ve Wine (dohrál jsem tak celý Orange Box, tj. Half Life 2 + Portal 1), tak to je sice zajímavé, ale nikoli převratné.

Na druhou stranu, Steam ve Wine funguje žalostně pomalu bez zjevné příčiny, bylo by dobré, kdyby nativní fungoval lépe.

Ale zároveň se dost obávám, aby z toho neudělali nesnesitelný bloatware/spyware. Aktuální stav mi vyhovuje v tom, že Steam pod Winem spouštím ručně až když se mi zachce bez toho, aby Steam měl možnost zasahovat jinam než do prostoru, který je Winem omezený. Uvidíme. ... jasně, cokoli lze spouštět v chrootu, ale i tak.

No a pak by to chtělo víc nativních her ... tedy ne že bych toho hrál tolik (a to co hraju je buď nativní dávno, free, nebo ve Wine perfektně funkční), ale potěší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud toho klienta pokaslou stejne jako klienta na Mac, tak se neni na moc tesit. Ano, hry nainstaluje, funguje, ale bugy interfacu jsou otravne(pokud autostartuje se systemem, autologin zlyha; pri minimalizaci zustanou videt achievment popisy, drop down menu nefunguje, dost tlacitek nereaguje na prvni pokus atd...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.