CDR.cz - Vybráno z IT

Vánoční baňky Aura pro ajťáky - ovládejte ozdoby bezdrátově

nepřehlédněte
Aura Christmas Lights
Nebaví vás zdobit stromeček omotáváním drátu? Vánoce lze slavit i stylově s bezdrátovými žárovkami. Tradiční skleněné baňky překvapí integrovanými LED diodami. Dejte stromečku moderní šmrnc.

Svátky klidu a pohody se blíží závratným tempem. Ani jsme se nenadáli a zase budeme zdobit vánoční stromeček skleněnými ozdobami. Rozmotávání vánočních světýlek je na tom zřejmě to nejhorší, ale příští rok by se to mohlo změnit.

Aura Christmas Lights App

Na Kickstarteru se objevil nový projekt bezdrátových žárovek na stromeček s pojmenováním Aura, které jsou údajně první svého druhu. Můžeme říct, že je to vánoční ozdoba dva v jednom, jelikož vypadá jako klasická baňka a svítí jako světýlko. Pro fanoušky gadgetů jistě netradiční záležitost, zvlášť když můžete osvětlení ovládat svým smartphonem.

Skleněné žárovky Aura s LED diodami nejsou spojeny žádným kabelem, takže jste uštědřeni nudným omotáváním drátu kolem stromku. Jediné, co musíte udělat, je, že zespoda stromku nebo do střední části (záleží na jeho velikosti) umístíte prstenec Aura Ring, který zapojíte do zásuvky. Nejsou potřebné žádné baterie nebo nabíječky, Aura Ring bude baňky napájet bezdrátově, a to jen pokud jsou v dosahu, mimo stromeček nesvítí. Koncept je určitě bezpečnější řešení než obyčejné žárovičky, které mohou zkratovat. Výrobce udává životnost žárovek na 20 let.

Aura Ring

V současné době může jeden prstenec dodávat energii až do 100 baněk. Pokud máte vylepšený model prstence Wi-Fi Aura Power Ring, osvětlení je možné ovládat přes Wi-Fi pomocí aplikace v chytrém telefonu s operačním systémem iOS, Android nebo Windows Phone. Můžete nastavovat zapnutí či vypnutí světel nebo si zvolit přesný časový harmonogram svícení. Zásuvka je přizpůsobena jak pro americkou, tak pro evropskou normu 220 V.

Aura Christmas Lights Colors

Na výběr je ze tří motivů baněk - průhledné, matné a efektně rozpraskané. Jsou dostupné buď v bílé nebo barevné kombinaci. Jedna krabice s 12 baňkami pokryje přibližně metrový stromek, na třímetrový strom je třeba zakoupit pět krabic ozdob. Prstenec Aura Ring je ve dvou velikostech 32 nebo 40 palců. Základní sada s jednou krabicí baněk a obyčejným prstencem stojí 69 dolarů, což je zhruba 1550 Kč. Pokud kampaň dopadne dobře, můžete se na baňky těšit v říjnu 2015, kdy je naplánováno dodání. Více informací najdete na Kickstarteru.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vánoční baňky Aura pro ajťáky - ovládejte ozdoby bezdrátově

Pátek, 5 Prosinec 2014 - 05:38 | BTJ | Olga Kolkova ...... nastesti na prvnim obrazku...
Čtvrtek, 4 Prosinec 2014 - 21:21 | Misko Uško | neviem ako to bude z bezpecnostou toho...
Čtvrtek, 4 Prosinec 2014 - 15:22 | Jan Machacek | No tak byt cechackem s jejich "koulickama...
Čtvrtek, 4 Prosinec 2014 - 13:45 | Behemot | Nedáváte baňky, negómete ani rožnót světla na tem...
Čtvrtek, 4 Prosinec 2014 - 13:00 | Miroslav Jasso | Nejste náhodou z Moravy? Protože tam říkají...

Zobrazit diskusi