CDR.cz - Vybráno z IT

Visa předložila patent na digitální měnu, běžet by mohla na Ethereum platformě

Společnost Visa je největší globální sítí elektronických platebních karet, navzdory různým obavám z nestability kryptoměn se ovšem rozhodla podat si přihlášku k patentovému úřadu na digitální měnu.

Zdroj: Pixabay

I když je osud kryptoměn v tuto dobu poměrně nejistý a veškeré předpovědi se dosti rozcházejí, najdou se i takové společnosti, které se ke kryptoměnám snaží najít svou cestu. Jednou z nich je kalifornská společnost Visa, Inc., která je největší globální sítí elektronických platebních karet. 

Dne 14. května byla totiž uveřejněna patentová přihláška, ve které Visa představuje centralizovaný systém pro digitální měnu, která se snaží působit hybridně mezi světem kryptoměn a světem fiat měny (což znamená, že to je měna s nuceným oběhem - zákonné platidlo, neboť jí lze splácet úvěry a finanční obligace.) 

Přihláška samotná dokonce nese název "Digital Fiat Currency", neboli digitální fiat měna. I když byla tato přihláška zveřejněna minulý týden, společnost Visa ji předložila americkému úřadu pro patenty a ochranné známky již v minulém roce, z čehož vyplývá, že Visa zkrátka s kryptoměnou počítá již dlouhodobě.

Zdroj: News.Bitcoin.com

V žádosti se také uvažuje o Ethereu, jakožto o možné síti, kterou by mohla Visa využít, a o stablecoinu: „…Pokaždé, když je generována dolarová hodnota digitální fiat měny, centrální entita zajistí, aby byl z oběhu odstraněn odpovídající fyzický dolarový účet, aby se regulovala hodnota digitální fiatové měny.” Tuto informaci potvrdil i magazín ForbesVisa je podle všech indicií odhodlána více integrovat digitální měnu do svého byznys plánu, což znamená, že se milovníci kryptoměn mají na co těšit."

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Visa předložila patent na digitální měnu, běžet by mohla na Ethereum platformě

Úterý, 19 Květen 2020 - 00:02 | junk mail | Vise to dovolí a Facebooku ne? Pořád je málo...
Pondělí, 18 Květen 2020 - 17:34 | DRK | Klasická chyba kdy jdou někde aplikovat tzv...

Zobrazit diskusi