CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vláda spustí trasování mobilních telefonů, aby věděla, s kým kdo byl v kontaktu

"Nazpět dostane informaci o pohybu telefonu za posledních pět dní."
Proč 5 dní, když inkubační doba, během které je člověk infekční, je 14 dnů? Bylo by těch zpracovávaných kontaktů moc? Ve větších městech asi ano, ale v malých obcích či vesnicích by myslím 14 dní smysl mělo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba operátoři nemají ta data uložená déle jak 5 dní. Drží je jenom po dobu zákonné lhůty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

he he to snad nemyslíte važně operatoři jsou poviny veškerá data uchovávát minimálně 2 roky ! dokonce se uvažovalo že 10 let !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, nehledal jsem to, děkuji za upřesnění :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hovadina .. vobec nie vsetky data .. a tu sa jedna o prehlad na ktorej BTS bol kto a kedy pripojeny a na zaklade toho odhaduju polohu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je silně naivní, myslet si, že se data z BTS neuchovávají na dlouhou dobu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

checht lidi si stale myslí že se nic nesleduje atd :) jak vtipné sledovaní mobilu jde do nejmenších detajlu , kde je dany mobil z přesností na metr , zaznám hovoru , sms , data !
více méně je toto automatické, pote se vyhodnotí rizika např " slova prdel atd " podle zadaných kriterii a to se pak někam odesila
něco jiného je nařizené seledovani to provadí lidi/policie nebo další , na zakladě povolení soudu nebo statního zatupce , pokud ne jedná o nezkoné sledovaní a odposlech !
to samé se týká dat uložených u operatoru k těm je přistup zase jen na zakladě povolení soudu nebo povolení státní zastupce pokud se jedná aby bylo rychle zajištěno sledovaní !
buhužel i tak dochazí k unikum dat :( což by nemnělo !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale toto ja vobec nerozporujem..
to kolko sa uchovavaju data z BTS skutocne netusim a podla mna to moze byt rozne aj v ramci jedneho operatora (podla verzii/modelov BTS).. tu som reagoval hlavne na info, ze by mali byt aj tieto udaje POVINNE uchovavane niekolko rokov ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bohužel je to tak data z mobilních siti se uchovaváji několik let jak už sem psal : poloha mobilu , kam se volalo , co se volalo (podle zadaných kriterii , kam šla sms, atd , a funguje to opačně kdo na vaš mobil volal , kdo poslal sms , atd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... a co jim proste ukazat historii Google polohy? Vazne na to potrebuji 60 IT specialistu, aby jim tohle reklo?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta není vždy zaplá a už vůbec ne u blbých telefonů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepovoluji, ale on se me ve vysledku stejne nikdo ptat nebude. Neverim, ze to bez meho souhlasu delat nebudou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No nebylo by asi 100x efektivnější pokud by naopak vysledovaly všechny telefony co byly poblíž toho sledovaného ve stejnou dobu a těm dotyčným prostě zavolali... Nebo tohle už je moc na ty it "specialisty" ? Mimochodem z toho plyne že se poloha každýho mobilu zaznamenává bez ohledu na to co si kdo kde nastaví...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by mohlo fungovat jen u toho typu lidi, kteri mobil nepusti z ruky. Ja si treba na vetsinu cest mimo domov typu prochazka, se psem, na nakup telefon neberu, na co by mi byl?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když si zlameš nohu, nebo někdo jinej, aby sisi moh zavolat sanitku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem po tezkem uraze invalidni duchodce, pohybujici se o francouzskych holich - stejne nemam sebemensi obavy, vzdycky jsem se o sebe dokazal sam postarat a jsem naucen nikdy nespolehat na nekoho tretiho. Naopak kdyz vyrazim na relaxacni prochazku, zasadne si nepreji byt nikym rusen.
Jestli si nekdo kvuli zlomene noze (nemyslim tim 80. letou babicku, nebo nejaky krajni extrem) ma tu drzost zavolat zachranku, tak je mi ho uprimne moc lito, ale dost mozna nejakou tu osmdesatiletou babicku prave zabil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Logika jak noha. Ještě se mi nic takovéjo nestalo tak sem v pohodě... To je jeko když řidiči odmítali poutat se pásy protože doteďka neměli havárii tak naco že. Až se stane a bude ten mobil potřeba, bude pozdě. ostatně když nechci být rušen stačí mobil nastavit do patřičného režimu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze jestli to chapu dobre, tak kdyz se vam na prochazce nekde v parku zlomi noha, tak to frajersky po jedne zdrave noze doskacete na misto, kde jsou lidi, pak uz nekdo pomuze.

Nebo doskacete az na ortopedii?

Mimochodem, vite, ze muze dojit i k otevrene zlomenine, se silnym zilnim ci dokonce tepennym krvacenim?
Navic nekolik minut po zraneni dochazi k sokove rekaci a muzete omdlit, to je taky celkem nic moc stav (zazil jsem osobne).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V souvislosti s tímto šla Čína a později Izrael i Hong Kong mnohem dál.
- Karanténu kontrolují podle GPS ve Vašem vlastním smartphonu podle QR kódu na náramku.
- Na konci článku se mi líbí... "What a time to be alive."
https://www.theregister.co.uk/2020/03/19/hong_kong_wearable_trackers_man...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dat souhlas muže jen imbecil nebo ovce aby ji sledovaly ! normální člověk souhlas nedá ! proč taky ? protože normální člověk sedí doma a nikde neroznáší koronavirus !

sledovani mobilu se deje pořát (tedy nonstop) , a nemusí mít zaplou gps ,sit BTSek je tak husta a technologi na urovní, takže vas pomoci mob site mužou sledovat na metr přesně :) ale pokud by chtěly použít data o poloze nebo hovory a podobně musí mít souhlas soudu nebo dotčené osoby !
protože kdyby použila data o poloze mobilu tím padem majitelu mobilu, bez povolení soudu nebo souhlasi dotčené osoby, tak by veřejně přiznaly že sledují všechny moblily co jsou přihlášený do sítě ! a to něchtěji :))) takže budou sockovat souhlas na lidech aby ho daly dobrovolně
fakt vtipné

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nebo naopak.. Normálnímu bezúhonému člověku může být zcela jedno zda ho někdo sleduje dle polohy, protože se o něm nikdo nedozví nic co by mělo nějaký význam. Tak holt budou vědět kam chodím do práce (to vědí podle pojištění a finančáku), kam chodím nakupovat (to vědí díky platbám), kam chodím na procházku se psem (to si může zjistit kdokoliv kdo mě potká) atd.
Vždycky když čtu podobný příspěvek si říkám co vlastně lidi potřebují schovávat. a závěr je vždy stejný buď to nejsou slušní lidé a nebo nejsou tak chytří aby si uvědomili že už dávno sledováni jsou a navíc tomu vlastně sami napomáhají.
Takže kdo jste vy? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

poprosim si vase rodne cislo, adresu, cislo uctu
nemate dovod to schovavat ci tajit, ved aj tak to uz o vas vedia ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

přesně to sem si řekl ale napsal to !:))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale já jsem nepsal že se mají údaje rozdávat na potkání to je samozřejmě nesmysl, a složky o kterých je článek všechny tyto údaje už mají proto je váš komentář tak nějak mimo.....že by tedy druhá skupina? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zaprvé není tak jedoduché se dostat k takovým udajum např pčr musí žadat povoleni nadřízený organ nebo povolení nadřizeného atd
ale buhužel k unikum stale dochazí hlavně na viších místech ! to je celý problem
tak co kdy pak date rodne číslo číslo učtu a pin :)))) nebo se bojite že by to někdo zneužil ?

napišu to jinak : pokud někdo zneužije moje udaje a nebo zaznam hovoru nebo pohybu mobilu a nebo platebni karty, tak nemám problem dat slušně vydělat pravnikum :))
pokud to bude použito podle zákona ja z tím problem nemám , jinak mám veliký problem
snad chápete i když silně pochybuji

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"pokud to bude použito podle zákona ja z tím problem nemám , jinak mám veliký problem
snad chápete i když silně pochybuji"

Na to "podle zakona" pozor, ono se da uzakonit leccos. Ja bych to formuloval spis jako "pokud to ma smysl, nemam s tim problem" :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a až to někdo zneužíje budete první kdo bude kvičet jak podsvinče na jatkách co :)
máme zakony a pokud je vlada nehodla je dodržovat , tak pak nemá ani morální pravo to žadat po lidech !
jinak opravdu nikomu nic neni potom kde se lidi pohybují a nebo co dělaji !!!
jak vidno z vašeho přispěvku jste jen najivní ovce co si myslí že se ty udaje nemužou znužít ! jak bylo v mnoha připadech dicky ke znužítí došlo !! hlavně v čr !
navíc je zvažovano podani trestní oznamení na lidi co zneužily data z platebních karet ! na sledovaní lidi ! a to samé na banky které ta data daly třetí osobě ! i když zakon to jasně zakazuje !!!
bud budeme dodržovat zákony všíchni nebo nikdo ! snad měn chápete !
pokdu vlada zmnění zněni zakonu nemám z tím problem ale do te doby by se mněl každý řídit znením zakona

ps nejsem jeden z těch co musí remcat ale jde mi oto aby lidi dodržovaly zakony ale "hlidanía postihovaní " se musi dít v souladu ze zakonem ! jiank z toho vznikde strašný bunec

sam nedavam na lidi co nerepektují žadosti na dveřích lekaren vstupujte jednotlivě ! dneska jsem v lekraně nikdo tam nebyl ! tak jdu do vnitř a za chvily už tam lezly další do vnitř ! i když ne dveřích je napsano vstupujte jednotlivě a dost velkým písmem ! ja chapu že většína populace neumí číst :))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zákony jsou fajn ale když se to vezme tak nějak do důsledku tak kdyby lidi nebyli zmetci tak by nám mohlo stačit desatero a pár drobností navrh a ne to co tu máme dnes :-)

ps: kdybyste věděl s jakými daty pracují rozvětky denně tak byste z toho asi měl noční můry dokonce života ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

heh ja to vím to je ten problem :) a taky vím jak pak to chodi :)))))))
tak už asi víte proč pišu pokud to bude zákona ja z tím problem nemám , ale zneužíti udaju nebo li použítí mimo zakon ! z tím problem mám !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle funkci teď přidali i do appky mapy.cz, volitelně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že po skončení kalamity se tato „úžasná a užitečná“ funkce „sledování telefonů“ v tichosti nechá aktivovaná i nadále…

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta funkce aktivní je. O přístup k lokačním údajů může žádat třeba policie, ale potřebuje k tomu souhlas soudu, nebo uživatele. Třeba když vyšetřují nějaký zločin. Používá se to při vyhledávání nezvěstných a pod. Akorát že u dětí stačí souhlas rodiče, ale u dospělých, pokud nesouhlasí on sám, musí souhlas potvrdit soud, nebo možná dozorující státní zástupce. Přesně nevím.

Každopádně u potvrzených případů by ta data měla být automaticky k dispozici (anonymizovaná), protože tady je to dost průserová záležitost a netýká se to toho dotyčného, ale těch, které potkal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je mi známo, nicméně reaguji na „vláda spustí trasování telefonů“, to znamená bez souhlasu soudu atd.
Jinak už trasují platební karty, viz: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-v-cr-v-cesku-italie-kar....
A anonymizovaná data? U využití dat státem? Tststs…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pokud vlada sleduje platební karty bez souhlasu majitele a poté nazbirané data použíje koleduje si o řadnou soudni tahanici ale nejspíše u mezinarodního soudu ! protože naše soudy by šly na ruku vladě !

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kde není žalobce není ani soudce. A pokud byste to chtěl přeci jen dát k soudu (samozřejmě čistě hypoteticky) v blahé naději na nějakou spravedlnost (samo o sobě oxymoron), tak slavný soud se bude zajímat o důkazy. A jaké nezvratné a nezpochybnitelné důkazy byste mohl předložit? Nějakou zmínku v nějakých médiích? To by asi neprošlo, že ne. Bez ohledu na to že se tak skutečně děje (o tom nemám pochyb, např.: http://dfens-cz.com/netesnost-telefonu/), byl byste prostě ve velmi citelné důkazní nouzi. A jak jste se sám zmínil – vrána vráně oči nevyklove a u mezinárodního soudu by soudce zpravodaj na spis nejspíš přidal pro jistotu poznámku pro kolegy, aby nezapomněli, že „eine Krähe hackt der anderen kein Auge aus“… :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

omyl jako dukaz stačí tvrzení medi že k něčemu takovemu došlo ! navíc media musi znát zdroj a u soudu ho musí řici u když třeba skrytě/anonymně resp media musí doložít že se nejedná o fake !
jde o jiný problémek kdyby stát použíl data které nezákoně sledoval nepř : přijde mi pokuta za nedodržení karantény ! tím padem vznikne otazak jak zistili že sem byl jinde ! ja budu tvrdit byl sem doma ! stat bude tvrdit byl jste tam a tam ! pak stat musí doložit jak to zistil tedy dukazy že ! a už by vzniknul problem pro stat jelikžo nemněl povoleni soudu ani statního zastupce ! tím padem by se stat sam usvědčíl z porušení zakona
což dělat nebudou takže sice sledovat mužuo ale to je tak vše
ve věci sledovani nelze paušalizovat tedy řekne soudce mužete sledovat všechny nebo statni zastupce ! to fakt nejde aspon do te doby dokud neupravi zakony a ustavu a LZPS !

ja tohle neřeším protože ten kdo se umí postarat tak toho sledovat nejde :) stačí vyhodit par 10tek tisic za upravený mobil a je po problemu ze šmirovaním , normálně takhle upravené mobily se prodavaji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mňo, jestli si myslíte, že naši soudruzi soudci jsou typu „říkali to v tý televizi a tak to musí být tedy pravda, ne?“, pak Vám to vymlouvat nebudu a jen Vám od srdce přeji, abyste u soudu nemusel nikdy nic dokazovat :-)
A LZPS se upravovat nemusí, stačí provést vhodný patch Ústavním soudem vhodnou figurkou (a tou je zatím bezesporu exkomunista Rychetský) a hned je vše zase v souladu s politickou vůlí (viz např. Lisabosnká smlouva, či třeba takový přestupek provozovatele vozidla a tak dále).
Myslím si, že nemusíte utrácet dalších 10k táců za úpravu, ale prostě si nekupovat telefon, který umožňuje nahrání aplikací a přijímání MMS zpráv. Dají se (s drobnými obtížemi) takové ještě sehnat. Větsinou ještě s bonusem různých odolností a výdržností provozu… :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

omyl pravě LZPS tomu nějvíce braní a pak ustava
jinak jsem psal že pokud by stat použíl data a dal někomu pokutu tak se vlastně usvědčí sam ! ale nebojte u soudu už poletují hodně let a několik kauziček např nahrady škody nebo odškodnění atd takže vím jak to chodí proto sem taky psy že tohle bych neřešíl přez naše soudy !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

myslíte si že jdou sledovat jen chytre telefony ? hm všechny telefony jdou sledovat !
a jak už sem psal víše, souhlas muže dat imbecil, a najkou takovou apku si stahne do telefonu člověk kterému je to fuk !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný hnůj je analýza dat o platbách kartami u obchodníků.
- Chlapíci sice pracují s anonymizovanými daty, ale banky, policie, tajné služby i vláda mají přístup k ostrým datům.
- Zejména pro banky a karetní asociace je to zlatý důl o kterém si máme myslet, že neexistuje a že ty data nijak nevyužívají.
- Příklad miningu s porušením karantény...
Den 1 platba kartou v Itálii.
Den 2 platba v Česku (Měla by nastat karanténa, takže žádné platby... ale co když půjčím partnerovi kartu pro nákup? S NFC ani nepotřebuje znát PIN.)
Den 3 platba v Česku z jiného z jiného města (Porušení karantény... nebo kráděž karty... nebo půjčená karta partnerovi, který jel na nákup do cizího města.)

Platební karta není lidský orgán, takže jakákoliv interpretace dat s předpokladem "karta je člověk" je zavádějící.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/odhaleni-diky-datum-polovina-lidi-ale...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jste v karanténě, tak by s Vámi měli být v karanténě automaticky i všichni členové Vaší domácnosti, které jste potenciálně mohl nakazit. Tudíž ani oni nemají co pohledávat na nákupech. V praxi je to ovšem problém, protože někdo na ten nákup občas zajít musí...

Takže noste roušky, rukavice, apod., protože nikdy nevíte, jestli jste čistí nebo jestli už něco nevědomky nešíříte. V žádném případě nelezte ven, pokud máte příznaky. Ostatní Vám (snad) poděkují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tohle vše je o tom že vlada je totálně nechoschopná ! tak si dopředu hledá viníky ! až to bude třeba tak to hodí na lidi ! že si za to mužou sami !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Největší poselství tohoto viru musí být !!! NECESTOVAT !!! Proč musí lidi pořád někam cestovat.Vždytˇ je to NESMYSL a zvláštˇ do Číny do Afriky a všude tam,kde nemají žádné hygienické návyky.Tady taky dobrovolně nepůjdeš k "nepřizpůsobivým" ,kde chytíš svrab,vši a roupy.A tak,když mají lidi v hlavě naděláno,tak musí vlády toto zakázat!!! A ještě jeden vzkaz (už moje babička říkávala,že nás Číňani umlátí čepicema ).A ty čepice to je ten koronavirus.Lidi přemýšlejte

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Částečně to vidím podobně...
- Naráz se zjistilo, že svět se točí i bez selfie z Maroka. Umíme jet na dovolenou do Česka?
- Nejsou potřeba cestovky, fast foody, buble-tea a tolik zbytečností... že si prostě zaslouží zkrachovat.
- Celý svět zpomalil... a konečně je čas si povídat, uklidit a odpočívat.
- Je čas budovat a opravovat základy společnosti, která nahlížela hlavou do vesmíru, ale stála na plastových brčkách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč bych nemohl cestovat ? o tom to není ! je to o zodpovědností lidi kteřé cestují ! nic víc !
samo nepojedu do oblasti zašažené ebolou nebo korona virem to normální člověk nedělá !

jako chápu že jsou jedinci typu mamí / tati ,jedu do afriky si udělat selfiis , a papičku kam to že to jedeš do najky vesnice ke je ebola :) tak tam hlavně pepíčku nenachladní :))
a pepičku máš dost peněz na cestu , nemám tak počkej pošlu ti na tvoji zlatou kreditku 2 mega abys mněl :)))

a nebo se zdejší zkazovačí cestovaní chtěji vrátit do dob komunizmu kdy jste mohly max do jugošky nebo do DDR a to jste musely mýt dobry známy nebo být lezprdel ve straně ! byly i lidi co nemusely ani jedno, a mohly cestovat kam koliv a těch bylo jen par ! duvod proč tak mohly raději nepsat !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš přesně pravdu.Je to o zodpovědnosti lidí !! Ale jsou lidi odpovědní ?? Odpověz si sám. NEJSOU.........Proto se to cestování musí direktivně zakázat.Až tě někdo nakazí čímkoliv,co si na něm vezmeš. NIC,i kdyby si ho náhodou vypátral.Např.asi 80% lidí dostalo v Egyptě sračku,na cestu do Afriky se doporučuje asi 5 druhů očkování atd.atd.Pojedeš tam?? Já ne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já jo do afriky klidně jen se musíš dat bacha ! co jíš a co piješ ! plus nájky očkováni !

vtip je v tom že cestovaní nemužeš zkazat, cipnul bys hlady ! nezapomen že už nejsme soběstáčná zemně !!! 85 potravin se dovaží ! nebo možná více !

takže aji kdyby lidi seděly doma tak kamiony musí jezdit vlaky lodě letadla abys mněl co v tescu kupovat ! kecy typu lidi maji jídla dost neberu, strašně malo lidí ma zasoby na delší dobu než 3 a 4 dny !
takže opravdu nelze nařídit všem aby seděly doma ! by pošly hlady ! navíc pokud by nikdo nepracoval česká republika by zbankrotovala !!! navíc jsou firmy co kdybys zavřel tak mužou rovnou skončit např chemičky některé provozy nejde jen tak udělat stop a jit domu , nebo třeba koksovny tak nelze aby pece vyhasly ! pokud pec vyhasne je na zbourani ! (nebudu popisovat proč)
navíc bys musel dat zakaz vychazení uplně všem i hasičum policistum lekařum atd !
což taky nejde !
hlavní problem je v tom že vlada a policie nekontroluje ty co mněly povinou 14 deni karantenu ! tedy nařizenou higienou ! ta je dána zákonem !

navíc naše genialní vlada sem stale tahá ty co jsou z oblasti kde je nejhuře italie atd posíla pro ně autobusy atd ! proč ? věděly kam jedou ne ! jak vlada řekla pošleme pro ty co uvizly v zahraničí autobusy, he he bylo pěkně vidět jak počet nakžených 3 dny po dovozu lidi z italie stoupnul o +- 100 lidi !!!

taky nejsem zastáncem polovičatých řešeni ale ono to prostě někdy nejde !
si vem ža bys zakazal vycházet z domu na 3 nebo 4 týdny ! počítam že by došlo k revoluci nebo občanské valce !

jako bonus je najivita lidi že je ochraní najká hadra nebo rouška připadně respirátor na puse :) je to k smichu kdo aspon trochu ví jak se chrenit před bakteriologickým zbraněmy (což není tenhle připad ) tak mu je jasné že by všíchni musely nosit masky minimálně typ M10m česko výroby idealně celé oblaky typu OPCH 90 nebo OPCH 05
nebo novější ! pochybují že by jich bylo dost pro všechny !

samozřejmně hlavní je byt ohleduplný k ostatním nechovat se jako debil ! to je zaklad

třeba dneska v lekárně kde sem byl , na dveřích napsáno vstupujte jednotlivě ! hodně velkým písmem a několikrát ! myslýš si že to lidi dodržovaly ? ne ! když jsem přišel byla ve vnitř jedna pani tak sem čekal přededveřmi až odejde a pak sem šel do vnitř , za chvily co jsme vešel se nahurnuly 3 další lidi za mnou do vnitř !
mi je jasne že tohle opatření je šaškárna protože tlupa lidi před vchodem do lekarny je stajně rizikové jako tlupa lidi u vnitř lékarny ! tim sem chtěl říci jsou lidi co se snaží doržovat nařizení i když se vlastně jedna o žadost aby lidi chodily jednotlivě např do lekarny , ale pak jsou lidi kterým to je zcela u prdele a ještě kvakaji blbiny !

omlouvám se ža češtin ale už od rana na nohách a už sotva vidím

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

" a už sotva vidím"
Ten denaturak měl být na dezinfekci předmětů ne na pití....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jinak.Vláda určí zdravotně rizikové země a když tam pojedeš,tak budeš potom povinně třeba tři týdny v karanténě a případné nemoci a jejich léčení spojené s touto cestou si zaplatíš sám.Já myslím,že by si ti lidi rozmysleli jezdit někam do Číny,Afriky,Střední Ameriky,Indie,Pákistánu,Iráku atd..atd...atd. Co se týká mobilů ,tak když budou chtít tak Tě sledují i dneska.Ty kecy o trasování jenom znamenají,že už to nemůžou jakoby tutlat.Mně například nevadí, když někdo bude vědět kde jsem,pokud to nezneužije například k vyloupení bytu.Ale jestli např.zahýbáš,tak to stejně praskne atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak většína lidi je to fuk , ale jsou zamněstaní kde kdyby nekoho někdo sledoval tak je problem ! např agentury co převaží prachy atd
z tím co si psal nemám problem , ale problem že dokud to nebude v zakoně ! je to nezakone ! pokud vlada parlament senat a prezident takový zakon schváli ja z tím nemám poroblem ! jak už sem psal poku dto bude zakoné ja nemám problem ! ale i tak musí být zakon rozumný !

to co dělaji pojištovny resp je jen vychanost nic víc ! mám pojištěni tak platit ! pokud v podminkách pojištění bude jasně napsané pojištění se nvstahuje na zemně kde je státem vyhlašená karantená ok fajn v pořátku , ale pokud si napišou do podminek pojištění se nevztahuje na zemně kde je nakaza ! a nic víc tak je jen vychcanost

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

cha cha cha dobry pobavil :)))) taky jsem to tak řešil vodkaja vypitá :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim jaka je zkusenost ostatnich diskutujicich s presnosti lokalizace pomoci mobilni site, ale obcas vyuzivam lokalizaci od T-MOBILE a presnost je spis na kilometr nez na metr. Pro ucely odhaleni kontaktu mi to pripada naprosto nepouzitelne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano máš pravdu GPS běžně od 5 do 3 metru přesnost , lokalizace od operatora např tmobile nevím neím skušenost ale pro potřeby statu např pčr atd je přesnost na metr ! možná i přesnější ale to už je zcela zbytečné :) jak už sme psal sit BTS je dostatečně hustá a technologie na viší že fakt není problem zamněřít telefon z přesností na 1m !

dokonce je připad v čr kdy vraha usvědčily na zakladě polohy mobilu prostě jeho mobil byl na místě vraždy , je jasné že mněl pachatel jasny motiv atd !
což by jak si nešlo pokud by přesnoat zamněření byla 100 metru nebo více , snad chápete

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tou presnosti je to trosku jinak. GPS, pokud vidi dost druzic, bude mit tu presnost treba 0,5-1 m. Pokud ovsem dojde na urcovani polohy ciste podle BTS, tak tam se da urcit poloha na jednotky metru (husta sit vysilacu ve mestech) az kilometry (nekde v polich). Takze ono hodne zalezi, kde se zrovna nachazis - pokud teda jeste ty BTS nedisponujou nejakou dalsi "pridanou" technologii, ktera by umoznovala presnejsi zamereni, coz by ale bylo neco navic oproti beznemu GSM standardu (z hlediska funkce/technicky potrebnych nalezitosti), pokud vim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

omyl technologi je už tak daleko, že stačí k určení polohy dvě bts ! zbytek si najděte na google :) ale je to vysoká škola pochopit jak se to dělá :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K urceni polohy stacit budou, ale jde o to, s jakou presnosti. Taky jde o to, jestli se bavime o regulernich BTS dle GSM (kde, pokud vim, se pouziva ke zjisteni vzdalenosti parametr TA - Timing Advance), nebo o "BTS", ktere maji v sobe navic jeste nejakou chytristiku nad ramec toho, co specifikuje standard GSM. A ackoliv sledovani je svinstvo, tak nekde v ridce obydlenych oblastech bych se nejak presneho zamereni stejne uplne nebal - opet pokud se bavime jen o starem hloupem mobilu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.