CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vlaky nahradí autonomní drezína přepravující nákladní kontejnery

Party zlodějů, které v Los Angeles vylupují kontejnery na velkých vagonech, tohle jistě uvítají.

https://youtu.be/sbZV7K9hdGU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ty krávo. Nad tímhle jen hlavu kroutím. Nebýt tam indicie, že to jsou SSA, tak bych si myslel, že to je někde v nějakým polorozpadlým negrstánu v Africe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kalifornie? To je přece multikulturní ráj na Zemi :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cely tento Los Angeles system uz davno ma konkurenciu, ktora ma do detailov rozpracovane vsetky problemy. Problemom tohto Los Angeles drezinoveho systemu su:
1) ako pise Pety, kradeze
2) migracia zvierat resp. v horsom pripade ucelove blokovanie dopravy
3) vela jednotlivych nakladnych drezin spolu s osobnou dopravou je v konflikte vo viacerych situaciach, nehovoriac o jednokolajovych rieseniach, dvojkolajovych so zriedkavymi vyhybkami.
4) Aj ked bude mat drezinova preprava akekolvek zabezpecenie, tak sa pri vacsom mnozstve takychto voznov sucasne zvysi sanca naburat do iduceho vlaku z boku na razcesti. Prechod na drezinovu dopravu bude komplikovany tym, ze istu dobu budu subezne jazdit aj vlaky s klasickymi masinami.
5) Firmy si budu chciet zaplatit nadpojenie priamo do skladu, kde budu komplikovane pozemkove vyrovnania a prietahy na roky.
6) Verim, ze sa najdu ludia, co tieto dreziny budu zastavovat a vyuzivat strechy vagonov ako lacnu prepravu.

Riesenie uz davno existuje, je certifikovane, robia sa zaverecne upravy a vsetko je pripravene na nabeh hromadnej vyroby:
https://www.youtube.com/watch?v=8AHoUmp8yZo

zopar udajov o doprave:
https://www.youtube.com/watch?v=a1pUGl7czzA

vizia a vizualizacie:
https://www.youtube.com/watch?v=--oi-1tQJyk

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Autonomní bateriové vozítko by nejspíše umožnilo automatický provoz seřadiště či překladiště, + možná dovoz kontejneru ze seřadiště max. pár stovek metrů na vlečku. Tudíž vlak rozhodně nenahradí. Navíc, co jsem viděl v prezentaci, jde v podstatě o v vozítko velikosti podvozku, takže žádná drezína. Počet nesmyslů nablinkaných v titulku je vysoký i na tento web... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.