CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Volkswagen přišel s autonomním robotem ve stylu R2D2 pro dobíjení elektromobilů

Bude za sebou tahat kabely? To asi ne, že... Takže se bude sám nabíjet, aby pak nabil auto - a sníží tak už mizernou účinnost celého systému o dalších 10-12%?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže to bude taká chodiaca powerbanka. Skutočne "efektívne" využitie energie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... a davy jasajú, lebo je to cool, lebo je to in. Hlavne to nenechať vonku na slnku cez leto, to by mohlo zanechať stopy. Ale ak do toho pôjde zapojiť aj zváračka na 380V... tak aj tak je to asi blbosť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale zase by něco takového mohlo řešit nabíjení u paneláků, ne? Padesát robotů bude na parkovišti obcházet auta a dobíjet podle potřeby. Děsivá představa...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pochopil bych pokud by to byl robot co by vyměnil prázné baterie/akumulátory za nabité, ale strčit kabel do zásuvky je snad jednodušší i ručně ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Představa je asi taková, že si ráno v aplikaci zažádáš o auto, to ti ve stanovený čas přijede před dům, ty ho používáš, když se vrátíš domů, odešleš ho do nabijárny, tam ho robot nabije, další den ti přijede jiné (nebo to tvoje, to už záleží na systému - jestli budeš auto vlastnit nebo si ho najímat).
Nabijárny budou ohromné mnohapatrové garáže na okrajích měst, zatímco na sídlištích se většina parkovišť předělá na parkovou úpravu a dětská hřiště. :-)
Pokud pojedeš někam daleko, tak s pronajatým autem to bude jednoduché, budeš prostě ve vhodné uzlové nabijárně auto měnit za nabité. S vlastním budeš muset přenocovat v přilehlém motorestu, zatímco se bude nabíjet. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Při takovéto "představě" zase stačí najmout jednoho šmoulu co bude celý den zapojovat zásuvky do aut...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, ale to je na houby technologie. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale k tomu nepotrebujete extra "obsluhu" v podobe nabijeciho robota, jestli vam auto prijede samo, tak se snad i trefi do zasuvky - ve stylu robotickeho vysavace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.