CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Volkswagen ukončí prodej spalovacích motorů v Evropě do roku 2035

Jo to fakt potěší. Zrovna jsem koukal na nabídku PHEV, protože BEV je mi jako panelákovému v prdeli dost na nic (PHEV ještě dokáži nabít na chatě), a to abych vykrad banku a nebo rok nežral a nežil, abych si mohl dovolit takové auto. Chápu, že zkurvysyni na západě jsou na to zvyklí, protože když kupují auto, mají daň i 100%, ale jak přesně chtějí elektromobilitu dovést byť jen do toho našeho banánistánu nechápu. Jak ji chtějí natlačit Indii, kde největší trhák je Tata rikša za 50 tisíc korun a na těch 750 tisíc, co stojí PHEV ioniq by šetřili doslova celý život, to je už zcela mimo realitu.

Spíše to dopadne tak, že prostě automobilita bude pro bohaté a firmy a plebs bude pěkně spořádaně jezdit veřejnou dopravou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Známý tohle hezky nazval jako existenciální totalita protože na auto časem nedosáhne ani nižší střední třída. Vzhledem k tomu že se začínají objevovat studie které říkají že „ekologické“ není ani spalování plynu a že dřevo je horší než uhlí, nic hezkého nás nečeká.

Já osobně očekávám že v EU budou brzo starší auta zatížené nějakou nezaplatitelnou daní a časem se z elektřiny stane luxus. Proti elektromobilitě a „zelené energii“ nic nemám, ale ať do toho proboha netahají politiku a nechají tomu přirozený vývoj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Vzhledem k tomu že se začínají objevovat studie které říkají že „ekologické“ není ani spalování plynu a že dřevo je horší než uhlí"

Existují určitě i studie, že voda v plicích pro vás není zdravá, takže byste ji neměl vdechovat, ale nejsem si jist, jestli tyhle studie vůbec někdo potřeboval. Normální člověk by s chápáním těchto věcí neměl mít problémy i bez studií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Normální člověk by s chápáním těchto věcí neměl mít problémy i bez studií.

A právě tohle by mohl být problém, koukni se co za lidi dělá politiku. Chytne se toho nějaký užitečný idiot, správně se to podá masám a protože se dnes už nenosí kritické myšlení tak tu máme emisní povolenky pro domácnosti na kamna podle paliva, výkonu, en. třídy domu a počtu osob v domácnosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2035? Nojo, to je jako když jsme si v roce 1985 jako pionýři malovali jak bude vypadat rok 2000 - lunární základna, expedice na Mars, jaderná energie všude... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta podobnost tam skutečně je. Problém je, že takovej „kůl v plotě“ se v podstatě odvařil sám, zatímco odvařit svaz evropských socialistických republik bude podstatně větší čelendž.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kůl v plotě se odvařil jen díky tomu, že krachnul Sojuz něrušímyj. Jinak bysme ho tu měli doteď. Do Bruselu by stačilo neposílat blby...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

10-12 Kč/kWh elektromobilní elektřiny... děkuji nechci. Je to úplná zvrácenost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

? Tarif pro elektromobily donedávna stál něco jako 2.5 Kč/kWh. Změnilo se něco?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sbohem, svobodná mobilito, měli jsme tě rádi.
Není už vážně na čase vrátit psa do boudy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.