CDR.cz - Vybráno z IT

Výběr pozoruhodných gadgetů loňského roku pro rodinný lifestyle

Marketing Digital Tecnologia
Různé vychytávky mají v našich srdcích místo. Ať už pro jejich účel, využití, vzhled nebo to, jak je tvůrci prezentují a dávají najevo, že se bez nich neobejdeme. Rok 2016 je již za námi a přinesl na poli řadu novinek. Jaká zařízení stojí za povšimnutí?

Parrot Disco Drone

Papíroví draci jsou dnes pasé. Parrot Disco FPV je dvoukřídlý dron, jehož rychlost dosahuje až 80 kilometrů v hodině. K dronu patří i pilotní brýle, díky kterým se váš zážitek z jeho používání posune na zcela nový level. Součástí systému je pochopitelně i aplikace, kompatibilní jak s iOS, tak i s Android zařízeními.

Drona lze ovládat pomocí Parrot Skycontroller 2 se dvěma joysticky - můžete jej pilotovat až necelé dva kilometry daleko. Baterie vydrží až 45 minut provozu, tvůrci dronu dále slibují optimalizované, zabezpečené Wi-Fi připojení a možnost živého streamování na smartphone. Cena této hračky přesahuje v přepočtu 35 tisíc korun.

Samsung Family Hub Fridge

Family Hub je revoluční lednička s Wi-Fi a dotykovým panelem, která vám pomůže spravovat vaše nákupy. Lednička má tři vestavěné kamery, které pořídí fotografii obsahu ledničky pokaždé, když ji zavřete. Přístup k snímkům pak získáte ze svého smartphonu.

Family Hub 1Family Hub 2

Lednička ale umí sloužit i jako interaktivní tabule, kam můžete "připínat" nejrůznější připomínky, upozornění i fotografie. Trávíte v kuchyni příliš mnoho času? Family Hub vám ho dokáže zpříjemnit přehráním vašich oblíbených televizních pořadů nebo hudby.

Cozmo

Cozmo je robot, ale ne jen tak ledajaký - spíše se podobá robotům, jaké vídáme v některých vědeckofantastických filmech. Robotický přítel se hýbe, objevuje, učí se a plánuje. S trochou nadsázky by se dal označit za superpočítač s emocemi.

Dokáže reagovat na okolní podmínky i na vaše chování a dokáže si s vámi hrát. Cozmo nevyžaduje nic jiného, než iOS či Android zařízení s příslušnou aplikací.

NES Classic Edition

Pro nerdy, hipstery i nostalgické pamětníky vyšla "reedice" klasiky s názvem Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition. Dostanete od ní přesně to, co očekáváte - tedy herní zážitek s příchutí nostalgie.

Nes 1

V konzoli je 30 předinstalovaných her včetně Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Final Fantasy a dalších klasik. Víme, že se nejedná o žhavou a převratnou novinku, fanoušky Nintenda však tento retro release určitě potěší.

Osmo Coding

Vzpomínáte si na dobu, když časopis ABC publikoval základy programování v QBasicu? Dnešní generace dětí má k dispozici o něco zábavnější způsoby, jak se naučit kódovat. Díky Osmo Coding pro iPad se mohou děti naučit řešit logické úlohy a osvojit si základy dovedností v oblasti programování. Osmo Coding vnáší do programování fyzický prvek.

Osmo Coding 1Osmo Coding 2

Stačí připojit iPad k base stationu a pak už jen stačí skládat dohromady čísla, šipky a jednoduché piktogramy. Za pomocí tohoto "puzzle" můžete řešit základní logické úlohy při ovládání hlavní postavy hry - Awbieho.

Savant Remote

Po pořízení Savant Remote můžete v klidu vyhodit všechny své stávající dálkové ovladače. Na řízení celého vašeho domova vám postačí jeden jediný. Jeho výrobci slibují plnou kompatibilitu se všemi zařízeními, která již vlastníte - počet zařízení, které je Savant schopen ovládat, dosahuje zhruba 380 tisíc, a jsou mezi nimi jak žárovky, žaluzie a další zařízení domácnosti, tak i chytré televize.

Obdobně jako třeba v HomeKitu od Applu si i u Savant Remote můžete vytvářet takzvané "scény", kdy na svých zařízeních nastavíte předvolby pro konkrétní příležitosti nebo specifickou denní dobu.

Oombrella

Oombrella je pozoruhodný kickstarterový projekt, jehož nosnou myšlenkou je "chytrý" deštník, který svého majitele vždy upozorní, že bude pršet. Díky upozorněním, které vám bude Oombrella zasílat na váš smartphone, svůj deštník už nikde nikdy nezapomenete.

Oombrella 2

Design deštníku umí výrobci do velké míry přizpůsobit zákazníkovi, který si vybere barvu a velikost. Díky zabudovaným senzorům dokáže Oombrella měřit i teplotu, tlak, vlhkost a světlo.

Withings Thermo

Výrobce o teploměru Withings Termo tvrdí, že tento produkt zcela mění zažitý způsob měření teploty. Tu nyní můžete měřit bezdotykovou, jednoduchou a rychlou metodou. Naměřené hodnoty můžete díky automatické synchronizaci s vaším mobilním zařízením snadno monitorovat a zaznamenávat.

Withings Thermo 1Withings Thermo 2

Teploměr Withings Thermo slibuje precizní přesnost měření, kterou snímá šestnáct infračervených senzorů. Aplikace, která je s teploměrem spojená, vám na základě naměřených i ručně zadaných hodnot (věk, historie měření, symptomy) dokáže poskytnout i odpovídající rady.

Owlet Baby Monitor

Zapomeňte na monitorovací podložky do dětských postýlek, které spustí alarm pokaždé, když z nich dítě zvednete. Owlet Monitor dokáže měřit srdeční tep a další data pomocí speciální ponožky Smart Sock, kterou má dítě neustále na těle.

Zařízení pochopitelně komunikuje se smartphony za pomoci speciální aplikace, která vás upozorní na každou odchylku od normálu a nepřesnost. Součástí produktu je base station s prodlouženým dosahem.

Tagy: 

Diskuse ke článku Výběr pozoruhodných gadgetů loňského roku pro rodinný lifestyle

Čtvrtek, 6 Duben 2017 - 21:50 | HKMaly | Nechte me hadat - ta ponozka samozrejme obsahuje...
Pondělí, 3 Duben 2017 - 23:57 | Thomas Needle | Nebo spíš ani potom ne. :)
Pondělí, 3 Duben 2017 - 18:32 | kuban | hard disk drive nebo floppy disk drive ? p.s....
Pondělí, 3 Duben 2017 - 10:01 | Pety | Teprve s těmito gadgety bude mít náš lifestyle...

Zobrazit diskusi