CDR.cz - Vybráno z IT

Vyjde závodní simulátor na motivy Rallye Dakar. Nebude pro žádná ořezávátka

V nebezpečném skalnatém prostředí, hlubokých dunách písku a na prašných pláních. Právě tam změříme síly s umělou inteligencí i dalšími hráči v nově oznámeném závodním simulátoru na motivy Rallye Dakar. Dočkají se majitelé všech tří hlavních platforem.

Nemusíte být nutně fanouškem, přesto vám určitě neuniknul aktuální ročník Rallye Dakar, který v těchto dnech hýbe světovými médii. Každoročního boomu kolem této velkolepé události, ve které si závodníci sáhnou až na samotné dno, hodlají využít také herní vývojáři.

Ti se nechtějí držet zpátky, nechystají žádný béčkový arkádový titul v podobě rallye her, kterých už jsme na monitorech viděli nespočet. Tvůrci ze studia Bigmoon Interactive plánují představit plnohodnotnou závodní simulaci v otevřeném světě.

Dakar 18, jak se jejich nadcházející hra bude jmenovat, má dokonce nabídnout tak velký svět, který historie závodních her nepamatuje. Stejně jako skutečná Rallye Dakar, nás i titul protáhne několika státy a bohatou zásobou atraktivních prostředí. V něm změříme síly jak s umělou inteligencí v podobě singleplayeru, tak s dalšími hráči online. Ostatně, téma a žánr si o něco takového přímo říkají.

Závodit budeme ve všech dostupných kategoriích, terénní vozy, motorky, čtyřkolky, a především kamiony. Přesné datum vydání tvůrci ještě odhalí, jisté ale je, že Dakar 18 vyjde ještě letos. Těšit se mohou majitelé Windows PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vyjde závodní simulátor na motivy Rallye Dakar. Nebude pro žádná ořezávátka

Čtvrtek, 18 Leden 2018 - 10:01 | ajne | Hmm, no tak takhle to vypadá dost zajímavě....
Čtvrtek, 18 Leden 2018 - 05:00 | RedMaX | Ovsem vyvojarske studio, ktere to dela uplne...

Zobrazit diskusi