CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Výpadek aplikace Tesla uzamkl řidičům po celém světě jejich elektromobily

V textu je že se nemohli dostat do aut a nadpis je jako by nemohli vylézt ven z auta...
Každopádně ta závislost na internetu je něco děsného. ..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejděsivější je závislost na internetu, která tam hlavně vůbec být nemusí / nemá. Pokud to funguje přes bluetooth (telefon má nějaký klíč, který pošle do auta a to odemkne dveře), tak nechápu, jak to může ovlivnit ne/funkčnost nějakého cloudu / internetu.

Teď budeme instalovat FVE, ten střídač má taky nějaký "remote control over WiFi". Bohužel - ještě jsem to neviděl - tipuju, že to bude remote control přes nějaký čínský proprietární cloud, který kdo ví jestli bude fungovat ještě za 5 let a co si bude s mým střídačem švitořit. Naštěstí je tam ten WiFi modul jenom "optional", takže to snad bude fungovat i bez WiFi a při výpadku čínského internetu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle čínské bazmeky využívají ten server k dálkové správě "odkudkoliv". Klasicky když se chci přes internet připojit musím vědět kam (třeba ip adresu) a ta často není stejná a je přiřazená automaticky. Tj. zařízení se spojí se serverem a já pak po spojení v aplikaci se spojím se zařízením přímo (vím jeho ID atd). Obvykle to fungovalo i tak že se šlo spojit i bez serveru napřímo (šlo zadat ip adresu ručně).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On je totiž článek špatně, bulvárně napsán... Spojení telefon-Bluetooth normálně fungovalo... Nefungovalo pouze odemykání aut na dálku, přes cloud. (Např. když chcete kurýrovi odemknou kufr, aby vám uložil zboží do auta atd)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teslu mám, výpadek aplikace jsem zaznamenal, přesto jsem se do auta dostal a normálně s ním jezdil. Auto má i své klíče. Novější kusy mají autorizační RFID karty.
Jen nafouklá bublina tyhle Tesla-hejt články

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Autor jasně píše že se to týkalo lidí co klíče u sebe neměli a že se ozvali oni a nebylo jich zase zanedbatelné množství... To bych mohl na informaci že se v praze vykrádají byty napsat "ale mně zrovna nevykradli a to bydlím na žižkově!"....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na opuštění zamčeného auta nejsou potřeba ani klíče ani mobil. Tedy pokud se nezabouchli v kufru…

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No však jsem hned na začátku psal že nadpis sice mluví o opuštění auta, ale v článku se psalo že se nedostali do auta.. Nebo tady už taky vymíýšlí nadpisi někdo jiný než autor a neřeší obsah?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teslu netreba hejtovať, vystačí si na to sama. Mimochodom horšiu "plecharinu" nemala ani stará škoda 100.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to BT, k čemu to zase potřebuje cloud?
Možná by to fakt chtělo totální výpadek na týden, aby se ukázala nesmyslnost takových řešení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"nepříjemných situací"? Stačila jen potřeba někoho zavézt do nemocnice (třeba kvůli porodu) a mohlo to vést k úmrtí, protože "nejde aplikace".
- Dokonce i elektronické zamykání považuju za šmejd, protože ty automobilky prostě neví jak s elektronikou pracovat (zarušení frekvence, zvýšení radiového dosahu, BlueTooth útoky)
- Mechanický klíč rulez. Elektronika maximálně jako doplněk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.