CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vytvořte si vlastní mobilní síť s dosahem 80 km

Tak jako abych rekl nekomu jednou za zivot ze ziju a musel za to utratit 150 babek, to je trosku blbost. To tech 5 kilometru asi dojdu nebo prijedou oni za mnou, ze jo. Ale kdyby to opravdu fungovalo na 80km a dalo by se tim bridgovat konektivitu mobilniho operatora, byt jen pro 1-2 zarizeni, to uz by byla jina hracka.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Me pripada jako zasadni problem, ze se pres to neda volat. A ano, chtelo by to moznost pripojit jedno zarizeni k telefonu a druhe normalne k BTS.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

A co doplnit informaci, ze v CR (a minimalne cele EU) se to stejne nebude smet pouzivat, protoze pouzita frekvence neni volna.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Takova kravina a takovych penez:o) Navic zcela nezarucena spolehlivost = nulova. Neni lepsi za cca dvojnasobek koupit satelitni telefon???

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Připomíná mi to staré dobré packet radio. S trochou snahy se PR dalo zprovoznit i na CB pásmu 27 MHz, na němž se skutečně s dobrou anténou a 4 W vysílacího výkonu dalo pěkných pár desítek km překonat, na kopečku pár stovek km a pomocí odrazů od ionosféry i několik tisíc km. =)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Packet_radio

Mimochodem, bylo velmi zajímavé na vlastní uši poslouchat na kmitočtu kolem 7 MHz čínský rozhlas pro zahraničí a vyhrazený půlhodinový blok v češtině. Něco četl redaktor, něco tehdy (cca 1996) mluvil syntetizovaný hlas.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.