CDR.cz - Vybráno z IT

Vývoj Lords of the Fallen 2 pokračuje, ujalo se jej jiné studio

Lords Of The Fallen View 01
Pokračování Lord of the Fallen, Dark Souls inspirovaný titulem z roku 2014, je stále ve vývoji. Kormidla se však ujímá nové studio.

Na Lord of the Fallen se dobře zapomíná. Nepříliš úspěšný potomek úspěchu Dark Souls sklidil v roce 2014 vlažné přijetí (viz naše recenze), které následoval rychlý obrat k ostatním titulům. Oznámení pokračování v roce 2015 bylo překvapující, nicméně málokdo jím byl unesen.

K optimismu nepřidaly zprávy roku 2017 (kdy měl být titul vydán), podle kterých studio po neúspěchu Sniper: Ghost Warrior 3 odložilo vydání a propustilo řadu svých zaměstnanců. Marek Tyminski, ředitel CI Games, tehdy v rozhovoru pro Eurogamer řekl, že končí se snahou honit se za velikostí AAA titulů a budou se do budoucna soustředit na kvalitu.

„Neznamená to, že nebudeme s Lord of the Fallen pokračovat – určitě máme hru v plánu a chceme ji vážně dobrou. Pokračování Lords of the Fallen bereme vážně. Nebudeme nic dělat polovičatě: jdeme cestou kvality, dodal ve stejném rozhovoru.

K tomu dodal, že na hře pracuje jen malá skupina lidí a studio stále hledá partnera, podobně jako při vývoji prvního dílu, kdy se spolčilo s Deck 13 (které později vytvořilo velmi solidní The Surge).

Nového partnera našlo nedávno po roce hledání v nově utvořeném studiu Defiant, jenž prozatím nemá na svém účtě žádný titul, CI Games přesto zaujalo svou vizí pro hru. Defiant podle profilu na LinkedIn pracuje na několika neoznámených projektech včetně „nové, průkopnické AAA IP“. CI Games studiu podle slov šéfa Defiant nabízí rozsáhlou tvůrčí svobodu, jak moc se tedy rozpracovaná verze titulu odliší od té konečně, není jasné.

Datum vydání Lords of the Fallen 2 bychom se snad mohli dozvědět na letošní E3 2018, vyjít má na PC, Xbox One a Playstation 4. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vývoj Lords of the Fallen 2 pokračuje, ujalo se jej jiné studio

Žádné komentáře.