CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vývoj Mafia 3 byl zřejmě přesunut do Ameriky. 2K otevírá novou pobočku, která začne na hře pracovat od píky

Grr, 2K nám byl čert dlužný. Pro celou Mafii by bylo nejlepší, kdyby i s názvem "Mafia" celé slavné 2K odtáhlo do států a původní čeští vývjáři by vytvořili novou firmu a vydali svou novou hru pod názvem třeba "Kmotr".

Osobně by mi vůbec nevadilo, kdyby to bylo na původním enginu, mohl by to zase dabovat Vašut a spol., do toho bych šel klidně za plnou cenu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Hra Kmotr existuje, je to konkurence Mafie. A dopadla stejne jako Mafie 2.

Kdo tu pripadnou ceskou hru bude platit? Mafia 2 byla ve vyvoji 7 let, za tu dobu jsme videli velke mnozstvi ukazek jak dokonale je udelana masarka na lejne, ale zapomelo se na to nejdulezitejsi - herni obsah. Takze zustalo par misi pospojovanych narychlo vymyslenym pribehem a filmeckama. Na 7 let vyvoje a hlavne neustale sliby autoru je to velice malo.

Ja se vubec nedivim tomu, ze centrale po tomhle dosla trpelivost, kdyz to zacalo vypadat ze s Mafii 3 to bude probihat podobne. Ten kdo plati, ten rozhoduje a urcuje pravidla.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Těžko se dnes dohadovat, jak to při vývoji Mafia 2 ve skutečnosti bylo, obě strany si přibarví pravdu tak, aby jim vyhovovala.

Faktem nicméně zůstává, že americká produkce měla velký podíl na škrtech a mazání/nastavování příběhu a obsahu samotného. Pokud jste Mafii 2 hrál, určitě jste si všiml vynechaných částí v dějové lince a občasného "chaosu".

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byl neschopný tým Illusion Softworks, těžko by Mafie I byla taková, jaká byla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mafia I byla celkem zisková. Náklady - 1M USD, prodáno přes 2M kopií. Myslím, že "kdo to bude platit" je špatná otázka - spíš bychom se v tomto hypotetickém případě měli ptát "kdo do toho bude investovat" a osobně si myslím, že by asi nebyl problém někoho takového najít.

Jinak kritika Mafie 2 by měla jít AFAIK na vrub 2K, ne týmu Illusionu - ti už jednou dokázali, že umí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na M2 jsem delal sice jen rok, ale jiz tehdy se to zacinalo rozpadat, scenar byl +- jiz v te dobe napsany a bylo tedy jasne jak by hra mela vypadat, jenze...... jenze :))

prvni co bych vytkl byl druhy scenarysta do te doby hercem na mocapu, aneb z namezniho divadelniho herce scenarystou na hre jako je Mafia2, ja jeho scenar vpodstate jiz ani necet ac nanem delal jeste v dobe kdy jsem sedal v kancelarich "IS" na Hlinkach a cist dalsi scenar se jiz fakt nechtelo, to byla doby kdy se prechazelo pod 2K a prisli prvni cistky, a dnes muzu bejt rad ze se ta cistka dotkla prave me :) vedeni na budku, hromada "producentu" ruznych sefu a podsefu kanclu s velkym platem a na senior graficich a animatorech se doslova setrilo, jako idelani stav kdy v kanclu o 16 lidech sedi 4 jedinci co berou 4x tolik co vy, a v praci jsou tak 2-3 hodky denne a za tu dobu sotva staci precist emaily natoz aby neco udelali, takze po prvnich cistkach se jim to zacalo rozpadat samo, co vim tak z puvodnich animatoru tam snad nezustal do par mesicu nikdo, vyhazeli grafiky co umeli a delali tam roky a brali sotva dvacku, aby mohli nabrat zelenace za 25 a museli je to dalsi mesice ucit :)) podle ohlasu lidi se kteryma jsem tam byl nadale v kontaktu a meli tu smulu ze tam vydrzeli, se engine menil 3x za celou dobu vyvoje, no asi si ti "prodeucenti" blbe precetli to co je jejich prace a tak jim po odchodu hlavniho programatora odesel vlastne i engine kterej nesmeli pouzit :)) ta firma byla co se vedeni tyce doslova fraska

takova perlicka na zaver, interni grafik bral okolo 25-30k, a externista bral klidanko i 50k, jen otom nesmel mluvit aby se to nahodou nedozvedeli interni "otroci" :))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé zjištění, díky za váš příspěvek! :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

vsak vzdy ono to tak v podstate je, ten puvodni team (nebo cast z nej) funguje zde: warhorsestudios.cz
neco chystaj a ma to bejt bomba :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Wow, zajímavé. Teaser tady:

http://www.youtube.com/watch?v=JdPyK1fI6Dw&feature=youtu.be

Jenom poslední příspěvek na blogu teda moc optimistický není, ale třeba to půjde přes Steam Greenlight a early access. :-) Každoádně pokud z někoho v ČR má něco zajímavého vypadnout, tak to bude odsud.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mafia I byla naprosto jedinečná. Ve dvojce už to tak neklapalo. A když si to teď amíci vzali pod sebe, myslím, že už to vůbec nebude ono. Nehledě na to, že výtečný český dabing k tomu už nikdo neudělá... :-(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

2K Games nám zatím neposlali oficiální vyjádření, takže se nic nedá říct s úplnou jistotou. Ale fakta uvedená v článku mluví sama za sebe. Tím, že se však vývoj případně přesune do USA, se ale nevylučuje česká lokalizace. Naděje zůstává :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

rovnako ako Mafia 2 vyrobili v USA. tak co?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Každému diskutérovi doporučuju jediné: Vzít emulátor, nahrát např. Cannon Fodder, prohlédnout si úvodní intro s creditama; totéž udělat třeba u Mafie1 (tam se už nepamatuju, zda titulky byly na začátku - myslím, že ano, byl tam průlet kolem toho majáku) a finálně titulky Mafie2 nebo ještě horší případ, titulky BF4.

Garantuju vám, že v posledních dvou případech u toho usnete.. tak je to dlouhý seznam různých podržtašků, asistentů, manažerů, ředitelů zeměkoule apod. To je důvod, proč hry dneska nejsou na hraní, ale na wowefekt.

Přitom zábavnost toho CannonFodderu byla minimálně stejná..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

z Mafie se stane proste normalni klon GTA, nic jineho bych odtoho necekal :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

at si ji v te americe nechaj a treba ji zakazou tady prodavat je mi to jedno :) po tom co udelali s mafii ii jim nedam ani halir ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.