CDR.cz - Vybráno z IT

Vývojáří Homeworld 3 a Focus Home Interactive spolupracují na nové hře

Focus Home Interactives oznámili spolupráci s Blackbird Interactive na nové hře. Příliš informací zatím není, lze přesto spolehlivě spekulovat.

Partnerství vydavatele Focus Home Interactive (vydavatelé World War Z, Greedfall či A Plague Tale: Innocence) a vývojářů Blackbird Interactive (Homeworld: Deserts of Kharak a Homeworld 3) není příliš překvapující. Filosofie obou stran se totiž krásně doplňuje. 

Na jedné straně vydavatel, který se nebojí kombinovat žánry (Insurgency: Sandstorm, Farming Simulator 19) a nebojí se nových značek (The Surge, Vampyr), na straně druhé veteránští vývojáři v čele s Robem Cunninghamem s mořem zkušeností ze sci-fi prostředí, kteří už jednou dokázali nemožné a populární sérii Homeworld úspěšně přenesli z vesmíru na zem v Homeworld: Deserts of Kharak. Právě tyto zkušenosti chce Focus Home Interactive využít. 

Přestože o nově připravovaném titulu prakticky nic nevíme, mělo by jít právě o sci-fi titul. Na stránkách Blackbird Interactive můžeme nalézt, že vedle Homeworld 3 právě studio pracuje na třech projektech, konkrétně revoluční RTS, netradiční FPS a akční hru z pohledu třetí osoby. Jestli existuje čtvrtá hra, o které svět neví, nebo se vydavateli zalíbila jedna ze zmíněných, zatím nevíme. 

Vydavatel Homeworld 3, Gearbox Software, zároveň potvrdil, že studio je schopné pracovat na více než jednom projektu a nová hra nebude bránit současnému vývoji. Více se o hře dozvíme na veletrhu PAX East, který bude probíhat 23. března až 4. dubna v americkém Bostonu. Plánované vydání Homeworld 3, spadající na konec roku 2022, by tak nemělo být ovlivněno. 

Homeworld 3 prošel crowdfundigovou kampaní na platformě Fig se stanoveným cílem jednoho dolaru. Jak je zřejmé, skutečným vydavatelem je Gearbox, který kampaň využil jako měřítko zájmu o nový přídavek do série, přičemž dosažených 1,5 milionu dolarů se zřejmě také neztratí. Strategie je to zvláštní a zjevně i nepatrně manipulativní (vzpomenout můžeme i na Shenmue 3) ze strany vydavatele, jenž tím sdílí rizika obchodního rozhodnutí s přispěvateli.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vývojáří Homeworld 3 a Focus Home Interactive spolupracují na nové hře

Pondělí, 3 Únor 2020 - 03:29 | Xspy | Vystrč nos ven ...tu hru hrajeme každý za sebe už...
Čtvrtek, 30 Leden 2020 - 12:23 | Pavel Vevera | I já se při opravě uchechtl, škoda jen, že se...
Čtvrtek, 30 Leden 2020 - 11:49 | Nalim | Homoworld je pekny preklep, ale takovou hru bych...
Čtvrtek, 30 Leden 2020 - 10:40 | super master | ....ty neznas serii homeworld? to je zdaleka...
Čtvrtek, 30 Leden 2020 - 09:23 | Kert | To je hustý, ani o jedné ze jmenovaných her jsem...

Zobrazit diskusi