CDR.cz - Vybráno z IT

Vývojářský balíček Project Ara MDK 0.2 uvolněn, Google ho dnes představí

Google Project Ara 03
Projekt modulárního telefonu Ara, jehož komponenty si bude moci zákazník poskládat podle svých požadavků, se vybarvuje. Společnost Google nedávno uvolnila novou verzi balíčku pro developery.

Základní komponentou připravovaného modulárního smartphonu Google Ara je endoskeleton (zkráceně Endo), tedy hliníkový rám, do něhož se budou zapojovat další moduly, jako jsou obrazovka, baterie, procesor, fotoaparát atd. Project Ara MDK 0.2 je soubor dat a nástrojů určený vývojářům, kteří jej potřebují pro vytvoření zmíněných modulů. Balíček obsahuje aktualizované specifikace a lépe odhaluje, jak bude celý systém fungovat.

Ara Mdk

Google při této příležitosti uspořádá dnes (14. ledna 2015) v Mountain View již druhou vývojářskou konferenci Project Ara Module Developers Conference, kde představí všechny aktuální novinky ze světa této otevřené hardwarové platformy. Mluvit se bude o systému magnetického připojení modulů nebo softwarovém protokolu s pojmenováním Greybus, jenž zpracovává veškerou komunikaci jednotlivých modulů s endoskeletonem a mezi moduly navzájem. Ke snadnějšímu nastavení modulů má zákazníkům sloužit Android aplikace Ara Manager.

Google Ara Endo

Modulární telefon Google Ara bude mít tři velikosti endoskeletonů

Řeč přijde samozřejmě také na vylepšený prototyp modulárního telefonu s označením Spiral 2. V neposlední řadě by mělo dojít k vysvětlení Ara Module Marketplace, místa, kde budou moci výrobci prodávat svůj hardware zákazníkům podobně jako mohou v současnosti nabízet svůj software přes Google Play Store.

Google doufá, že později v tomto roce začne zákazníkům prodávat zmíněné endoskeletony pro smartphone Google Ara. Cena by měla začínat na 1000 Kč.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vývojářský balíček Project Ara MDK 0.2 uvolněn, Google ho dnes představí

Žádné komentáře.