CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vyzkoušeli jsme AR.Drone 2.0 - Kvadrokoptéru s WiFi a mnoha senzory [IT výlet]

Nejprve bych poopravil údaj o otáčkách vrtulí. Motory točí oněch 28 500 a vrtule 3 500.
Tak na tuhle hračku jsem se těšil jak malý kluk na "Jéžiška". Jen co se AR.Drone 2.0 objevil v našich obchodech tak jsem objednal a přikoupil rovnou další dva náhradní AKU. Radost a nadšení po cca 2hod. létání vystřídalo zklamání.
Ve stručnosti:
1) Konstrukčně odfláknuté uchycení vrtulí - ty se "brousily" o zajišťovací podložky či podložky, které se "zakously" do vrtule se probrušovaly o osičku. To vedlo k zvětšování axiální vůle vrtulí a tím ke špatnému překryvu ozubených kol. Včas odstraněno alespoň amatérsky a destrukce zastavena.
2) Zklamání v ovládacím software - nemožnost docílit "plynulého rozjezdu" resp. pohybu v X Y Z či rotace. V okamžiku překonání "mrtvé zóny" ovladače se AR.Drone začne pohybovat max. přednastavenou rychlostí. Třeba to je už vyřešené, nebo to neumím nastavit. Poraďte.
3) Žalostná životnost originálních AKU. po cca 20ti cyklech kdy z počátku let trval asi 12min. se u dvou zkrátila doba letu na 1min a jednoho na 4min. Nabíjeno v originílní nabíječce.
4) Bylo by toho ještě více.
Z časových důvodů jsem se tomu asi rok a půl nevěnoval. Nyní se chci k "Dronovi" vrátit a těším se na pokračování v "Tuningovém speciálu".
Jaké máte zkušenosti ostatní?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.