CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vyzkoušeli jsme LG G2: Krásný displej a vychytaná zadní tlačítka - konkurence pro Samsung [IFA 2013]

Nechcete treba davat tipy na normalni telefony? Jednak si nemyslim, ze spickovy telefon by mel v dnesni dobe lagovat ..... a hlavne takovehle telefony v realu vlastne temer nikdo nekupuje. Celosvetove se proda miliarda telefonu, z toho treba pulka smartphonu, ale vecne clovek cte o modelech, ktere tvori mizive procento, protoze za takovou premrstenou cenu by si nikdo soudny telefon nekoupil (tu cenu by mozna omlouvalo jabko na zadech, ale ani to ne .....)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Velice se dá polemizovat o tom,co je to špička. Jestli si firma nebo třeba vy myslíte, že nově uvedený předražený model je špička, tak nevím, co vás k tomu vede. Na takovém displayi nemá FullHD co dělat, takže je úplný nesmysl vůbec se pozastavovat nad touto funkcí.
Proč nepíšete o opravdových telefonech typu Nokia 515, pěkné řadě 301 a žhavých novinkách typu 207 a 208. Proč tohle nejsou podle vás špičky? Protože nemají teleportační člen, který by byl stejně k ničemu jako FullHD?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Polemizace zde není na místě. Musíte si uvědomit, že nejste na světě sám a že obecný pohled na pojem "špička" značí telefony s nejvyšší výbavou. Ať už se nám to líbí nebo ne, je to takto nastavené a takto se o tom píše, mluví a diskutuje. Terminologii nelze bez individuálního upřesnění v textu používat jinak, bylo by to zmatečné, i když je nejen mně úplně jasné, že pojem "špička" může mít pro každého subjektivní význam. Je ale zbytečné nad tím rozvádět jakékoliv teorie, protože použití tohoto slova v dnešním kontextu prostě vyžaduje tento přístup, běžný čtenář to takto chápe. Není to tedy výmysl naší redakce/autora.

O telefonech s naddimenzovanou výbavou se píše obecně více i proto, že to lidi zajímá. A na zájmu vás čtenářů je postavena veškerá redakční činnost (nejen naší redakce). Pokud by komunita byla natolik silná a uměla ocenit i články o telefonech, jaké zmiňujete, dostávaly by jistě větší redakční prostor (http://cdr.cz/clanek/nokia-105-a-301-predstaveni, http://cdr.cz/clanek/nokia-asha-210-predstaveni, http://diit.cz/clanek/mobil-nokia-105-bude-stat-400-kc-a-vydrzi-35-dni-b...). Bohužel tomu tak není a tak tento obsah je spíše minoritní - i my potřebujeme žít. Proto to možná může působit dojmem, že tyto telefony záměrně přeskakujeme. Ono tomu tak není, jen nejsou pravda v obsahu vidět tak často, protože záplava telefonů s "vyšší výbavou" je prostě větší.

Mohu ale prozradit, že máme na listopad naplánováno připravit přehledník a statistiky prodejů právě telefonů, které spadají svou výbavou do nízkých tříd (žádné vlajkové lodě, žádné telefony za desítky tisíc). Zkrátka ideální koupě telefon - cena. Doufáme, že pak nejen vás pak článek zaujme. Vydržte nám... ;)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, těším se na poměr cena/výkon u praktických kategorií typu telefonování (taková divná vlastnost na telefon), odolnost v kapse džín a dopad po letu vzduchem při vypadnutí z kapsy. Tam bych efektivitu placek viděl někde kolem 10% ;-)
Známý už druhým rokem šmátrá po rozbitém displayi, protože mu 14 dní po koupi spadl rohem (nikoli sklem) na zem. Musím se zeptat, jestli mu to alespoň přehrává FullHD :-))

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Na jednu stranu uznavam argumenty, ze by sa hodili clanky aj o lacnejsich kuskoch, ale na druhu stranu chapem zaujem o top modely. A hlavne o tento ktory prinasa novu predstavu o ergonomii. No velmi by ma zaujimalo co pekneho sa kde objavy napr od Huawei, ZTE a par inych vyrobcov, ktory su v tieni gi(y)gantov a maju kopu zaujimaveho HW za prijatelnu cenu.

K LG: ak LG nezmeni svoju politiku s aktualizaciami SW tak im na ich telefony kaslem. Sam som mal 1 ks ich telefonu ale aktualizacia ziadna a na nete je kopa nespokojnosti kvoli tomu. No co uz hw vedia robit ale to dnesnym mobilom nestaci. Mozno by sa malo spojit Sony a LG, LG vyroby HW a Sony sa bude starat o aktualizacie.

Da sa niekde zistit ake su rozdieli medi roznymi CPU a GPU u mobilov v zrozumitelnom stave i laikovi? Objavuje sa viac roznych nazvov s podobnymi parametrami, ale neverim ze je to rovnake HW.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jen poznámka - Huawei na tom u nás není vůbec špatně, má 10% podíl na trhu s telefony, což je největší procentuální podíl v Evropě.

.. a díky za poslední odstavec, to je inspirace na článek ve stylu http://cdr.cz/clanek/vyznejte-se-v-mobilnich-displejich

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Obře Koloději, máme pro tebe nevěstu, je to krásná obryně....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nakonec to neni tak spatne, telefon se da koupit (predobjednat) za nejakych 13 t. Takze ted se opravdu rict, ze G2 je silnym konkurentem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.