CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k WhatsApp bude zobrazovat u notifikace i profilovou fotku odesílatele

WhatsApp je šmírovací šmejďárna od Facebooku. Včera jsem hodinu koumal, jak to nainstalovat tak, aby to nemělo přístup k datům / službám v telefonu a hlavně ke kontaktům. Nakonec to jde, mikrofon pro hovor povolím "on demand" a kontakty jsem obešel. (Přístup k souborům, foťáku, hovorům apod. naštěstí nejsou potřeba.)

Proč jenom "vyhrává" mezi IM ta největší stoka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ako konkretne najdes ludi, ktorym chces pisat, ked nechces aby mal pristup ku kontaktom a WA pracuje na zaklade telefonnych cisiel. Riesis uplne kraviny, ak si paranoidny, tak si to vobec neinstaluj a zakaz internet v mobile.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne nema smysl to resit na Androidu, ktery je sam o sobe smirovacim softwarem a od zacatku byl takto navrzen. Ke smirovani a v navaznosti na to k distribuci cilene reklamy. Je komicke pozorovat, ze dobrovolni uzivatele tohoto smirovaciho systemu casto trpi paranoidnimi obavami, ze je smiruji ruzne do nej instalovane aplikace a jaka je to hruza. To proste nevymyslis :D

A jinak obecne: proc se uchyti vzdy ty nejdebilnejsi komunikacni programy? No protoze o tom, co se bude pouzivat, rozhoduji BFU :) A to jsou vetsinou de.... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

preto, ze WA to robi genialne. Zoberie tvoje kontakty a ukaze ti, kto znich ma WA nainstalovany. Ako inak/lepsie by si to chcel riesit???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja nijak, nemam s tim problem :) Reagoval jsem na iracionalni obavu ze smirovani vyse.

WA presto nepovazuju za to nej, pokud jde o komunikacni programy. Pro mne je to akorat nutne zlo, existuji samozrejme lepsi platformy s lepsimi klienty, jen tam nebude takovy ten "obvykly prurez" vaseho okoli :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakože si normálně instaluješ třeba tapetu, co má přístup ke kontaktům, souborům, kameře a mikrofonu, protoze na androidu to podle tebe "hlavně nemá smysl řešit"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s tapetou robis hlasovy hovor? Ako ma WA robit hlasovy hovor, ked mu nedas pravo pristupovat k mikrofonu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, když nemá mít tapeta přístup k mikrofonu, tak nevím, proč ti přijde divné, že lidi nechtějí, aby měl im klient přístup k foťáku nebo kontaktům...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lebo tapeta na to aby robila to co ma ten pristup nepotrebuje, komunikacna aplikacia naopak ano

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu potřebuje vynucovat si přístup ke kontaktům / foťáku? Proč tam není volba "Ano, chci sdílet všechny informace všech svých kontaktů s Facebookem" a "Ne, budu si udržovat seznam kontaktů a aplikaci ručně"? Nebo "Umožnit aplikaci kdykoli nahrávat zvuk a snímat fotky / videa a sdílet je s Facebookem" vs "Nepovolit přístup ke kameře / mikrofonu"? Přístup k souborům je další šmejďárna - abych mohl přijmout fotku, musím "Dovolit kdykoli přístup ke všem svým souborům v zařízení a možnost sdílet je s Facebookem", proč to nepřijme do svého vlastního prostoru a takto debilně si zase vynucuje něco, co nepotřebuje?

Tobě to přijde v pořádku, je to pohodlné - OK. Rozumím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tapetu jsem nikdy neinstaloval, takze nevim. Obrazky se na Androidu instaluji? :)

Predevsim bych prehodnotil pouzivani zarizeni se systemem, ktery je na smirovani postaven. Jinak je to stejna logika, jako se prihlasit do reality show a pak si stezovat na kameru na chodbe... a pritom zaroven prehlizet 100 clenu televizniho stabu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to teda není stejná logika ani náhodou. Aspoň podle mě je teda požadavek na používání IM aplikace bez odeslání seznamu všech mých kontaktů do Facebooku zcela praktická, legitimní a není to žádná absurdita, jak se snažíš dovozovat.

Že to ty vidíš jinak a nemáš žádný problém s odevzdáním a pravidelnou aktualizací všech svých kontaktů v databázi Facebooku mě mrzí, stejně jako u té zbývající jedné a půl miliardy dalších uživatelů, nebo kolik to je...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze jinak. A to, ze ma k tvym kontaktum pristup aplikace Kontakty ti nevadi? Potazmo, ze k nim ma pristup cely Google? :D Vzdyt prece nemusis mit ulozena cisla v kontaktech, muzes je s kazdym vytacenim zadavat rucne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaprvé kontakty u Google taky nepoužívám a zadruhé co to je za logiku - jako že když bych dal teoreticky kontakty do jednoho cloudu, tak ať si je v pohodě stáhne i kdokoli další? Tvůj svět je z mého pohledu zvláštní...

Aplikace Kontakty umožňuje mít je lokálně nebo je poslat do Google, stejné chování by bylo fajn i u WhatsAppu, to je vše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O nejake kontakty Google vubec nejde, staci libovolna aplikace na kontakty v telefonu. Android je tady kvuli cilene reklame a monetizaci uzivatelskych dat. Pokud si myslis, ze nejakym uzivatelskym nastavenim se od toho zcela odstrihnes, tak jsi naivni. Google ten Android nedava zadarmo pro dobrotu srdce.

Mne zase prijde zvlastni tvuj svet, tedy videt jen to, co videt chci. Kdyz resim takto striktne bezpecnost svych dat, resim ji komplexne, jinak nema cenu neco resit. Krome toho na Androidu tech digitalnich otisku zanechavas tolik (protoze Android je doslova prospikovan sledovacimi funkcemi), ze pokud neposles kontakty Facebooku primo, najde si je odjinud oklikou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidi najdeš tak, že zadáš jejich číslo. Nevim, proč by si to aplikace _musela_ tahat ze seznamu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem mel v desktopovych Windows nainstalovan emulator Androidu a v nem prave Whatsup a normalne to fungovalo. A jelikoz tam nebyly kontakty, fotak, atd tak to ani nemelo co ukrast. Pokud to nejak neomezili, muzes to udelat stejne.
Odpoved je jednoducha - protoze lidi jsou blbi a udavat ostatni a sebe púatri mezi nejrozsirenejsi konicky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.