CDR.cz - Vybráno z IT

Yi Technology v ČR: Nová 4K kamera od Xiaomi potěší cenou, má se GoPro bát?

nepřehlédněte
Xiaomi Yi 4 K Action Camera
Nová akční 4K kamera nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. Čínský výrobce Yi Technology oficiálně vstupuje na evropský a tím pádem i český trh. Pro českého zákazníka to znamená benefity, jako oficiální dovoz a servis formou výměny kus za kus přímo v ČR.

Největší čínský výrobce kamer a kamerových systémů vstupuje oficiálně na český trh. Až doposud zde jeho výrobky sice v obchodech byly a slaví nemalý úspěch, ale jednalo se o čínské verze. Nyní již, díky spolupráci s Lion Mobile, došlo k plné lokalizaci pro lokální uživatele. Chybět nebude ani technická podpora a autorizovaný servis.

Xiaomi Yi Kamera

Jak padlo z úst zástupů Lion Mobile na tiskové konferenci - Xiaomi funguje jako Kickstarter a Amazon naráz. Společnost obchází továrny po Číně a když narazí na zajímavý projekt, nabídne tvůrcům, že produkt dostane ve velkém množství na trh. Právě proto o Yi Technology slýcháme v souvislosti s Xiaomi. 

V portfoliu Yi je několik zajímavých produktů, od domácích kamer pro sledování dění, přes akční kamery, po kamery do auta.

Yi Action kamera – trhák v prodejích konečně oficiálně

Pokud jste v posledním roce zavítali do statistik nákupních poradců, asi jste si všimli, že v oblasti kamer je trhákem akční Full HD kamerka Yi Action Cam s WiFi. Poměr kvality a ceny je zkrátka skvělý. Při objednání ze zahraničí není problém kamerku sehnat i za 1 800 Kč, oficiálně pak za nějaké 2 500 Kč.

Xiaomi Yi

 Yi Action kamera II 4K - Alernativa k GoPro Hero 4 Black za polovinu

Uvnitř kamery se nachází 12 MPx snímač od Sony, optika se světelností f/2,8 a zorným úhlem až 155°. Samozřejmostí je elektronická stabilizace obrazu a funkce timelapse natáčení. 

Xiaomi 2

Oproti předchozí verzi bez displeje zde přibyl 2,19" LCD panel. Příjemnou vlastností je dotykový displej s jemností 330 ppi, chráněný sklem Gorilla Glass. Vedle WiFi pro ovládání skrze telefon a přímé streamování obrazu nechybí Bluetooth, který lze použít např. pro připojení na selfie tyč.

1 400 mAh baterie slibuje výdrž až 8 hodin v pohotovostním módu a celé 2 hodiny natáčení 4K záznamu. Abychom uvedli vše na pravou míru, srovnání s GoPro, které bývá nejčastější, není vzhledem k cenové hladině úplně fér. Cena by měla být nastavena kolem skvělých 5 000 Kč. Jak kamera natáčí ukazuje video níže.

Yi Home Camera – levná domácí kamera poslouží jako strážce i chůvička

Levná domácí kamera nabízí HD obraz, 20 FPS a infračervené vidění. Zajímavou funkcí je obousměrný přenos zvuku – integrovaný mikrofon a reproduktor. Až tak uvidíte svého hafana přes telefon cupovat nábytek, můžete mu na dálku vynadat.

Yi Home Camera

Kamerka za 1 200 Kč zvládá i monitoring aktivity, kdy upozorní na pohyb v mobilním telefonu majitele. Za podobný peníz se jedná o zajímavou volbu, kterou pro vás již testujeme a brzy přineseme samostatný článek.

Yi Home Camera 2 – pozná cizí obličeje

Zároveň s první modelem ukázal výrobce i novější model s Full HD rozlišením a 25 FPS. Kamera nabízí kvalitnější obraz díky HDR, záběru scény je 130°. Zajímavým vylepšením je detekce lidí a jejich počtu, detekce dětského pláče a inteligentní rozpoznání obličeje.

Kamera analyzuje, kdo se pohybuje na scéně a vybere několik snímků, které v případě neznámého člověka pošle majiteli. Díky detekci pláče poslouží i jako chůvička, což není špatný nápad. Přeci jen, nechat si zaslat upozornění na telefon může být lepší, než si pořizovat sadu "vysílaček". 

Yi Dash Camera – kamera do auta s Full HD neurazí ani v noci

Dalším kouskem z portfolia je kamera do auta s Full HD a 60 FPS. Zabírá 165 ° scény, poradí si i s natáčením v noci a kvalita výsledného záznamu je velmi dobrá. Kamera dokonce nabízí chytrého asistenta s názvem ADAS, který upozorní na kolizi, případně na vybočení z pruhu,

Adas se aktivuje při rychlosti nad 50 km/h. Systém ukáže na displeji kamery upozornění vizuálně a současně s tím vydá akustické upozornění.

Zdroje: 

Tisková konference, YiStyle.cz

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Yi Technology v ČR: Nová 4K kamera od Xiaomi potěší cenou, má se GoPro bát?

Neděle, 19 Červen 2016 - 12:54 | Pepa Zdepa | Od Xiaomi to chce ještě ty chytré hodinky.. třeba...
Pondělí, 30 Květen 2016 - 13:20 | Karol | Nechápu proč řešíš ovládání přes mobil? Když...
Pátek, 27 Květen 2016 - 17:03 | 28rbp | Napriklad takto https://www.alza.sk/retrak-selfie...
Pátek, 27 Květen 2016 - 01:19 | BTJ | Tak jiste mi vysvetlis, jak se na seflie tyc...
Pátek, 27 Květen 2016 - 00:57 | steny | Věta oznamovací.
Čtvrtek, 26 Květen 2016 - 00:42 | BTJ | "Vedle WiFi pro ovládání skrze telefon a...
Středa, 25 Květen 2016 - 16:38 | risomas | Napr sjcam m20 ma vodeodolne bt dialkove
Středa, 25 Květen 2016 - 15:10 | Glubin | To by mozna slo, ale urcite to neni pekne reseni...
Středa, 25 Květen 2016 - 14:52 | ica sk | a nepomohlo by to ovladanie hodit do vodotesneho...
Středa, 25 Květen 2016 - 12:46 | Glubin | Nemate nekdo tip na podobnou kameru s vodotesnym...

Zobrazit diskusi