CDR.cz - Vybráno z IT

YouTube nasadí umělou inteligenci do komentářů. Bude shrnovat názory

Zdroj: Shutterstock

Vývojáři YouTube se rozhodli nasadit umělou inteligence do svých komentářů. Ta je bude pročítat a kategorizovat do jednotlivých témat, aby shrnula jednotlivé problematiky, které se v diskuzích řeší.

Klíčovou součástí každé sociální platformy, včetně YouTube, je interakce skrze komentáře. Někteří uživatelé cítí skoro až povinnost se vyjádřit k jakémukoliv videu. Jiní si zase rádi tyto komentáře pročítají. Problém ale je v momentě, kdy komentářů je mnoho. V určitých případech mohou počtu komentářů stoupat i do jednotek tisíc. V takovém případě je nemožné pročítat všechny komentáře a udělat si obrázek o názorech veřejnosti, radách či doplňujících informacích. Proto začala platforma YouTube testovat pro svě předplatitele YouTube Premium novou experimentální funkci.

Zdroj: Shutterstock

Vývojáři YouTube totiž nasadili umělou inteligenci a chatbota, který bude shrnovat veškeré komentáře do kategorií či témat. Zároveň v souvislosti s umělou inteligencí bude nasazen i chatbot. Ten bude odpovídat ne různé otázky týkající se daného videa či tématu. Bohužel jsou tyto funkce dostupné jen předplatitelům YouTube Premium, a to ještě v rámci testovacího období.

Těžko tak odhadovat, kdy a zda jestli bude funkce k dispozici pro normální uživatele. Každopádně je určitě výhody, když vám umělá inteligence shrne komentáře do jednoduchých témat. YouTube ale naštěstí ponechává moderátorům možnost vymazat případné jednotlivé nevhodné komentáře a navíc nebude zobrazovat komentáře od blokovaných uživatelů.

Diskuse ke článku YouTube nasadí umělou inteligenci do komentářů. Bude shrnovat názory

Pátek, 10 Listopad 2023 - 07:13 | Gaunter | V skutočnosti je toto len začiatok. Cieľom je...
Čtvrtek, 9 Listopad 2023 - 18:41 | pavell | Youtube, které cenzuruje komentáře kritizující...
Čtvrtek, 9 Listopad 2023 - 15:52 | kat | Čím více, tím méně. Myslím, že je na čase se...
Čtvrtek, 9 Listopad 2023 - 14:57 | CyberAngel | V současné době je problém s tím, že si AI "...

Zobrazit diskusi