CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zabijáci tanků střely Hellfire míří do výslužby. Nahradí je univerzální střely

Znamená to že ty stávající bude teď potřeba rychle spotřebovat?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Znamená to že naposledy sa takto zbrojilo za Ronalda Reagana...
Umelo vytvorený nepriateľ a umelo vytvorené konflikty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, nemáte pravdu z několika důvodu:

Uskladněné střely Hellfire průběžně modernizují na verzi Longbow Hellfire (verze AGM-114L) s kompletní výměnou tuhého paliva a elektronické hlavice, která získává aktivní milimetrový radiolokátor s cílem získat efektivnější využití. V roce 2003, kdy US Army zadala modernizaci sérií 1000ks, činila cena $94 000 (All-Up-Round cost) za kus.

Modernizované střely AGM-114L se dále upravují pro použití na prostředcích SHORAD (brigádní mobilní kolová PVO), tedy další modifikace s vyšší automatizací a autonomií naváděcí soustavy. Označují se AGM-114L7A s cenou $19 000/kus.

Střely AGM-114L7A budou postupně přicházet do výzbroje US NAVY + Marines, kde se s nimi počítá pro nové autonomní LCS. Testování na prototypu autonomního hlídkového LCS (Raytheon) se plánuje na Q4/2018. Celkem ponese 10ks střel AGM-114L7A uzpůsobené pro ničení opancéřovaných vzdušných (UAV/UAS) a hladinových cílů, jako např.: moderní hlídkové čluny (FAC/FAIC). Mimo změn v software, naváděcí hlavice, se modernizace týká bojové kumulativní hlavice, která nově získává tříštivou vložku a bezkontaktní zapalovač pro účinnou likvidaci pohyblivých letících/plovoucích cílů se zachováním standardní účinnosti proti statickým i pohyblivým pozemním cílům. Hlavní změnou v modernizaci hlavice se týká nového navádění, které není vázáno na radiolokátor odpalujícího prostředku, vlastní odpal střely může být proveden bez zaměření cíle, stačí prostor, kam jej navede inerciální navigační systém a střela si vyhledá a uzamkne zcela autonomně za letu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak může někdo, kdo položí otázku, nemít pravdu?
Jiak kolik těch střel mají teď a kolik jich budou modernizovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V naprosté většině komentářů se stavíte do role suverénního samosoudce. Programy modernizace jsou zanesené v každoročním dokumentu o programech a probíhajících armádních zakázkách, které si můžete samostatně vyhledat. Kdykoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se do žádné role samosoudce nikde nestavím, pokládám jednoduchou otázku. Zvláště když na nějakím webu defense update tvrdí že těch střell hellfire a longbow vyrobili snad 65000.

Jinými slovy otázka není tvrzení a nelze v něm mít nepravdu.... Zbytek json jen výhovorky... A mimochodem jestliže uvedu nějaké tvrzení o něčem co existuje pak je na mně to doložit, opačně to totiž nefunguje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.