CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Záchrana pro hladovějící svět: Úložiště semen na Svalbardu čelí nečekaným výzvám

"Problémy, které Seed Vault zažívá, nám připomínají, že adaptace na změny klimatu není dostatečným řešením. Nejlepší cestou je prevence. Měli bychom se soustředit na omezení emisí skleníkových plynů a ochranu přírodních zdrojů, abychom minimalizovali dopady klimatických změn, namísto toho, abychom se spoléhali na adaptace, které mají svá vlastní omezení a nedostatky."

Tohle uz je jen ideologicky zvast.
Zmeny byli, jsou a budou, a kdo se neprizpuzobi, tak vymre - a o lidi se v tomto fakt nebojim, v prizpusobeni sebe i prostredi sobe jsme mistri, coz je prave to, co z nas dela dominantni druh.
Takze, adaptace na celkove otepleni o 4 stupne, resp +2 za dalsich oproti dnesku 200 let. Protoze tak to bude, a lhat si ze ne akorat zpusobi problemy.
Ale velky problem to nebude, civilazace spis vzdy poskozovalo sucho a zima (coz jsou spojene veci - vice teple == vetsi odpar, vice vody v kolobehu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen přidám k dokreslení této absurdní hystericko-klimaalarmické situace výrok: „Vodní pára je silným skleníkovým plynem… …není zahrnuta do seznamu skleníkových plynů.“.
Přičemž vodní pára jako skleníkový plyn je až 10000× účinnější (slovy: deset tisíc krát) než oxid uhličitý. Ale takový životadárný CO2, který je obsažen v atmosféře asi 0,04 % je shledán za univerzální příčinu všeho údajně špatného na této planetě, tedy až po Putinovi samozřejmě… :-7
A to nemluvím o dalším skleníkovém plynu, kterým je například metan, kvůli kterému bychom nejraději vyhubili krávy (ví tohle třeba v Indii?), ale to, že naše Země produkuje (prdí) metan v nemalém množství — už se jaksi opomíjí. A s tím nelze vůbec nic udělat, samozřejmě. A co třeba takový měsíc Titan u Jupitera, který má přímo metanová jezera, aniž by se poblíž pásly nějaké krávy… :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.