CDR.cz - Vybráno z IT

Záložní telefon Talkase o velikosti kreditky pro volání a psaní SMS

Talkase Colors
Velké a těžké smartphony se nehodí vždy úplně na všechno. Nenáročný miniaturní telefon Talkase můžete mít stále u sebe.

Další úspěšný projekt z Kickstarteru, který pokořil svou finanční cílovou metu. Společnost WirelessMe překvapila jednoduchým zařízením, které se svými funkcemi vrací zpátky do minulosti.

Mobilní telefon Talkase je velmi malé a tenké zařízení o velikosti kreditní karty, které neumí nic jiného než telefonovat nebo posílat SMS zprávy. Proč byl tedy stvořen? Dnešní smartphone je objemný, těžký a uživatel mnohdy chce, aby byl rovněž vybaven velkým displejem a funkcemi, které jsou náročné na baterii. Když vám dojde šťáva nebo když prostě chcete mít po ruce obyčejný hloupý telefon na telefonování, právě na to se hodí Talkase.

Talkase Case 1

Mobilní telefon Talkase je obdařen 1,1" P-OLED displejem s rozlišením 128 x 36 pixelů. Funguje buď samostatně na micro SIM kartu nebo ve spojení s druhým telefonem přes Bluetooth 3.0. Pokud zařízení propojíte se smartphonem, můžete na něm synchronizovat uložené kontakty nebo přijímat příchozí hovory. Telefon by měl s nabíjecí baterií o kapacitě 200 mAh vydržet v pohotovosti čtyři až pět dní nebo tři hodiny nepřetržitého hovoru.

Jeho rozměry jsou 86 x 48 x 5,5 milimetru, takže se pohodlně vejde do každé kapsy či peněženky. Jestliže jste majitelem chytrého telefonu iPhone 5S, 6 nebo 6 Plus, můžete si zakoupit také speciální pouzdro, které slouží pro připevnění telefonu přímo na iPhone. Navíc můžete do pozdra schovat náhradní SIM kartu a nástroj pro vyjmutí SIM karty.

Talkase Case

Zařízení Talkase můžete objednat v bílé barvě včetně dvou pouzder pro iPhone za 39 dolarů (cca 870 Kč). Jestli chcete oranžovou, modrou nebo černou variantu bez pouzder, tak zaplatíte 45 dolarů (1000 Kč). Prodejní cena produktu má být 69 dolarů (1550 Kč). Balíčky se budou odesílat ještě letos v prosinci.

Talkase Develop

Vývoj zařízení Talkase

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Záložní telefon Talkase o velikosti kreditky pro volání a psaní SMS

Neděle, 9 Listopad 2014 - 03:07 | onelook | Na nošení spolu se smartfonem to nedává smysl....
Sobota, 8 Listopad 2014 - 12:20 | chupacabra | Totální fail. Stačí si koupit (MS, přesto stále...
Sobota, 8 Listopad 2014 - 10:13 | Misko Uško | no chcelo by zmerat kolko ma smart mobil a hlupy...
Sobota, 8 Listopad 2014 - 05:51 | John Douberro | "co je pre hlupy telefon urcite dost na...
Pátek, 7 Listopad 2014 - 20:42 | Misko Uško | Dalsia kravina ktoru ste sem dali z kickstarteru...

Zobrazit diskusi