CDR.cz - Vybráno z IT

Zapomeňte na hledání Wi-Fi a připojte se kdekoliv. Operátoři nabízí více dat

PR článek
Usetreno
Ač se datová revoluce nekoná, více mobilních dat operátoři přeci jen po velké kritice svým zákazníkům poskytli. V současné době je nová nabídka trochu nepřehledná, a tak je zapotřebí nenechat se zlákat reklamou a porovnávat ceny a množství dat napříč trhem.

Mobilní data jsou zas o kousek dostupnější, přesto o Wi-Fi připojení na veřejných místech bude nejspíš ještě nějaký ten pátek velký zájem. Kromě O2 nabízí objemnější datové balíčky T-Mobile i Vodafone.

Připojujete se k internetu jednou za čas nebo trávíte na sítí celý den?

Pokud mobilní internet využíváte sporadicky, pak vám datový limit kolem 1,5 GB bohatě postačí. Příležitostné brouzdání po sítí vás bude stát zhruba 200 až 300 Kč, a to díky novým datovým balíčkům od T-Mobile. Řadíte-li se mezi opravdu nenáročné surfaře, pak si v pohodě vystačíte i s 500 MB dat, které lze získat za 100 Kč.

Ti, kteří na mobilu sledují občas videa, občas poslouchají hudbu a stále jsou připojení na sociálních sítích, se neobejdou bez 2 až 5 GB dat za měsíc. Vždy samozřejmě záleží podle náročnosti uživatele. Pokud si vystačíte s daty v řádu jednotek, pak měsíčně zaplatíte v řádu stovek.

Více jak 1 000 Kč si musí ve většině případů připravit opravdoví fajnšmekři, kteří za měsíc dokážou prosurfotvat desítky dat. Na druhou stranu kromě mobilního internetu zákazníci získají i výhodné neomezené tarify. Ti, kteří mají zájem pouze o objemný datový balíček bez volných minut a SMS, mohou využít novinky od T-Mobile. Operátor nabízí speciální datové tarify, přičemž 10 GB dat lze pořídit za bezkonkurenčních 499 Kč.

Mobilní internet je nyní dostupnější i v notebooku a na cestách

Data nejsou dostupnější jen, co se mobilního telefonu týká. Mobilní internet si lze za výhodné ceny sjednat i do notebooku nebo tabletu, díky tomu nemusíte na cestách dlouze a mnohdy marně hledat bezplatné Wi-Fi připojení.

Jak získat mobilní internet do notebooku?

K tomu, abyste byli připojení se světem stále, potřebujete speciální datovou SIM kartu a USB modem, který zapojíte přes USB port do svého počítače.

Kolik stojí mobilní internet v notebooku?

Zhruba 1,5 GB dat stojí od 199 Kč, za 3 GB až 5 GB dat zaplatíte více jak 299 Kč. Datový balíček s 10 GB dat lze sehnat už od 499 Kč. Cena se odvíjí nejen od počtu dat, ale i od toho, zda se chcete vázat či nikoliv. Při výběru nezapomeňte porovnávat aktuální nabídku a vybrat pro vás tu nejvýhodnější.

TIP: Čím více jsou data dostupnější, tím více jich mnozí zákazníci chtějí. Často ale někteří v průběhu měsíce svůj datový balíček ani nevyužijí. Výhodou však je, že není nutné se vzdávat velkého objemu dat. Přebytečná data si pošlete vzduchem z chytrého telefonu do notebooku. K tomu vám postačí Wi-Fi hotspot, který je nutný aktivovat v nastavení telefonu u ovládání bezdrátových sítí.