CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zapomínáte hesla? Motorola má tetování a tabletky, které je nahradí

Heslo by se mělo tetovat na nějaké zvlášť skryté místo, např. na "druhou" stranu předkožky. Po takovém tetování dané heslo jistě nezapomenete a kdyby přeci, pak si stačí dojít na záchod... jo a nezapomenout si dalekohled...

No teď vážně. Vysílá-li nějaký čip nějaký identifikátor, pak je tento identifikátor možné (na)snímat a používat jeho kopii ať už ve své fyzikální podobě (nevíme o jako konkrétní informaci se jedná, ale umíme to reprodukovat), nebo jej dokonce převést do informační podoby s tou pak dále pracovat. Typickým příkladem budiž RFID chip. Není vůbec nutné fyzicky danou osobu nějak obtěžovat.

Souhlasím s tím, že doposud nejbezpečnějším skladováním je mozek, i když i ten se dá přinutit k prozrazení (každý má svou hranici, kterou je možné překonat).

No a pro každodenní používání je stejně nejjednodušší pin/heslo, kdy chytré mobily rozhází klávesy pokaždé jinak a tedy není zatím známo, jak odezíráním (bez přímého pohledu na klávesnici) a nebo z omatlání zjistit, co to je za heslo. I když kdo ví, jak dlouho toto vydrží. V dnešní době moderní vědy a techniky je možné skoro všechno...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze identifikator je k nicemu. Aby to melo nejakou bezpecnostni relevanci, muselo by to umet prinejmensim RSA.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"...bude vysílat elektronický osmnáctibitový identifikátor"
Takže to bude aplikovateľné iba pre 262 tisíc ľudí?
Hmmm, zaujímavé obmedzenie...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, jako polykat mesic pilulky a doufat, ze se nejaky bordel usadi v zaludku, tak to je fakt sila .....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak bylo řečeno, všechny ty vysílací sračičky se dají odposlechnout, i kdyby měly fungovat na vzdálenost 2 centimetry od dlaně.. Dále tohle drahé zařízenív yřadíte z provozu špatnou stravou, rentgenem, olíznutí devítivoltové baterie, častým sledovánímtelevize.. Nehledě na to, jaké změny vyvolá trvalé vystavení vlivům tohoto čipu v lidském organismu.

I čip pod kůží, všecko co vysílá. Pokud dáte běžným lidem do ruky technologie a znalosti, snadno vytvoří odposlouchávací zařízení, kor v dnešní době. Jo, mít celý národ blbců, řízený pár chytrými má něco do sebe - když nebudou umět vyrobit nůž, bude se jim těžko válčit v Iráku.. Ale to je samozřejmě II II - Idealismus Impossible II.

Prostě tahle bezkontaktní a bezprojevová autentizace je nepoužitelná. I čtečka otisků prstů má šílenou míru FAR, QR kódy by zas musely být opravdu rozsáhlé pro dostatečnou míru identifikace - a také se dají odposlechnout, tentokrát už na straně čtecího zařízení, případně se tak jako tak dá lhát mezi čtecím a autentizačním zařízením, jak bylo mnohokráte provedeno u podvodů s platební kartou..

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

... a navic to skvele dlazdi cestu pro povinne cipovani vladou. Ach jo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vsude si davam heslo "heslo" a tak ho nikdy nezapomenu jak vidim "Zadej heslo:" hned si na nej vzpomenu ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No tak tohle je Teda podle mě krok vedle. Nemyslím si, že by si lidi dobrovolně nechali kvůli heslu do svých účtů cokoliv tetovat nebo vpravovat přímo do těla. To je docela wtf. A zajímalo by mě, jestli když už si to tetování teda člověk dá a lituje toho to jde tímto https://odstraneni-tetovani-laserem.cz/odstraneni-tetovani-diskuze/ způsobem odstranit jako klasické tetování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.