CDR.cz - Vybráno z IT

Známe první hru pro Playstation 5. Godfall je co-op fantasy říznuté Borderlands

Na poměrně čerstvě oznámenou novou generaci konzolí, kterých se dočkáme již v období příštích Vánoc, je postupně odhalováno čím dál více her. První hrou, která se oficiálně přihlásila k PlayStationu 5 v traileru odhaleném v průběhu letošních Game Awards, se stává nová IP s názvem Godfall.

Ihned na začátku je dobré říct, že přestože tato hra vyjde na Playstation 5, nebude se jednat o čistě exkluzivní titul. Podívá se totiž rovnou i na počítače, konkrétně na launcher Epic Game Store, kde dostane roční časovou exkluzivitu. Na ostatní konzole nejspíš ale tento titul nezavítá.

Podle tvůrců se jedná o tzv. „looter-slasher“, tedy bratříčka žánru looter-shooterů, kterým se Gearbox dlouhodobě věnuje. Na rozdíl od Borderlands je Godfall zasazen do fantasy světa a zaměřuje se na boj na blízko z pohledu třetí osoby. Navíc bude možné si ji hrát v single-player režimu, ale pro nejlepší zážitek je doporučeno využít kooperativního režimu pro dva až tři hráče.

GodFall je sice vyvíjen pod taktovkou Gearbox, ale na starost ho má kalifornské studio Counterplay Games, které do nynějška nemá na kontě mnoho úspěchů, ale skládá se z velmi zkušených vývojářů, kteří již pracovali na mnohých oceňovaných AAA hrách posledních let. Trailer vypadá graficky i zasazením velmi působivě, ale jak moc bude hra využívat pokročilých vlastností nové konzole je zatím ve hvězdách.

Diskuse ke článku Známe první hru pro Playstation 5. Godfall je co-op fantasy říznuté Borderlands

Žádné komentáře.