CDR.cz - Vybráno z IT

Assassin’s Creed: Unity v novém gameplayi ukazuje další prvky a změny [GC 2014]

Assassins Creed Unity 7
Prozatím jsme z Assassin’s Creed Unity měli příležitost zahlédnout protagonistu jen v akci. V nově vypuštěném gameplayi se konečně dočkáme nějakých cutscén, podíváme se i do katedrály Notre Dame a poznáme nové prvky a změny v sérii.

Gamescom Banner

Hned v první minutě nám gameplay demonstruje novou formu plnění misí, kdy hlavní představitel hry, Arno Dorian, pohledem prozkoumává danou oblast a vyhodnocuje stopy, které vám ve své podstatě dají na výběr, jakou cestou je danou misi možné projít. V této konkrétní ukázce si vývojáři zvolili ukázat stealth cestu, která patří mezi ty nejvíce nenáviděné pasáže ve všech předchozích dílech. 

Unity by se však mělo jednat o volnější způsob stealthu, kdy neztratíte synchronizaci hned poté, co si vás cíl všimne. V takový moment by se měl úkol adaptovat k situaci, že jste byli prozrazeni, a aktualizovat se. To nám však předvedeno nebylo a úsek se rovnou přesunul ke katedrále Notre Dame, tak snad někdy příště. 

Assassins Creed Unity 1

V Notre Damu se akce přesouvá do příběhové vlny, a uvidíme i ukázku z cutscén. Jednou z největších změn bude zcela nový přístup k vyznáním, které jsou pro sérii Assassin’s Creed typické. Po zabití vašeho cíle se hra nepřepne do prázdnoty, kde by váš hrdina vedl dialog s umírajícím jako v předchozích dílech. Namísto toho uvidíte sestřih vzpomínek, který by měl symbolizovat problesknutí život před očima v momentě smrti. Zdejší sestřih trval sotva pár vteřin, aby prý příliš nevyzradil ze samotného příběhu, ve hře by měly tyto pasáže být mnohem delší. 

Assassins Creed Unity Cover

Po skončení gameplaye popisuje stručně kreativní ředitel Alexandre Amancio kriminální kontrakty. V příběhu se setkáte s mladým Eugène François Vidocqem, který je považován za otce moderní kriminalistiky a francouzské policie a byl prvním soukromým detektivem. V kontextu tohoto setkání se jedním takovým vočkem stanete i vy, a budete mít za úkol pátrat po pachatelích a následně je obviňovat (správně i nesprávně). 

Za podporu během zpravodajství GamesCom 2014 děkujeme:

Redaktoři CDR.cz během zpravodajství používají výkonný Ultrabook™ Fujitsu T904.

Diskuse ke článku Assassin’s Creed: Unity v novém gameplayi ukazuje další prvky a změny [GC 2014]

Žádné komentáře.