CDR.cz - Vybráno z IT

Assassin’s Creed Unity má nový trailer a zámek na 900p s 30fps kvůli CPU konzolí

Assassins Creed Unity 7
V posledních dnech se o novém, blížícím se Assassin’s Creed: Unity objevilo pár novinek. Byl vydán nový příběhový trailer a hra se dočkala downscalu, který nepotěší next-gen hráče.

Nový trailer nás zanese pod roušku příběhu, kde nám poví nové spojitosti hlavního protagonisty s Velkou francouzskou revolucí. Setkáme se s mnoha historickými postavami, s kterými přijdeme v příběhové kampani do křížku. Znalci dějepisu už si mohou dávat dvě a dvě dohromady. Ani konspirační podklad série nezůstal na suchu a v traileru se dočkáme například i stručné verze zasvěcení Arna do řádu asasínů, upozorňujeme tedy před spoilery. 

Pokud vlastníte next-gen konzoli, ať už od Microsoftu nebo Sony, nebude se vám líbit následující zpráva. Assassin’s Creed: Unity bude zamčeno na 900p s 30fps, a to na obou systémech. Vedoucí producent Vincent Pontbriand se k downscalu u obou konzolí vyjádřil následovně: „Rozhodli jsme se hru uzamknout na stejném nastavení, abychom se vyhnuli veškerým debatám a podobným záležitostem.“

Assassins Creed Unity Cover

Hlavním důvodem downgradu je prý umělá inteligence a množství NPC postav na obrazovce, které čerpají více výkonu procesoru (který je limitujícím faktorem), než z grafické karty. Pro ultimátní zážitek tedy poslouží PC verze, která nijak omezena nebyla.

Ohledně spravedlnosti k obou herním systémům ohledně downgradu se na sociální síti Twitter rozšířil hashtag #PS4NoParity, který sjednocuje názory zdejších uživatelů. Debata se velmi rychle stala virální. Jejím hlavním důvodem vzniku byl nesouhlas s odůvodněním, že se Ubisoft chtěl právě veškerým debatám vyhnout. Ironie. 

Assassins Creed Unity Parity

Jeden z obrázků kolujících po sociální síti Twitter a různých diskusních fórech

Původní datum vydání Assassin’s Creed Unity bylo stanoveno v Evropě na 28. října, později však bylo odsunuto, aby hra vyšla společně s Assassin’s Creed: Rogue, a to 11. listopadu ve Spojených státech a 13. listopadu ve zbytku světa. 

Zdroje: 

GG, GCGPVGIGN

Diskuse ke článku Assassin’s Creed Unity má nový trailer a zámek na 900p s 30fps kvůli CPU konzolí

Čtvrtek, 9 Říjen 2014 - 09:40 | Chewbacca | Jenze tech 8 lžijader je sotva na urovni 4 jader+...
Středa, 8 Říjen 2014 - 13:17 | Dave Tramtunberk | Však co je konzole ? Je to next gen hra a na...
Úterý, 7 Říjen 2014 - 22:48 | murenchen | jinymi slovy nechceme si dat praci s optimalizaci...

Zobrazit diskusi