CDR.cz - Vybráno z IT

Další Bioshock mohl být tahovka ve stylu FF Tactics, strany se však nedohodly

Bioshock 01
Ken Levine potvrdil, že se nejspíš nedočkáme Bioshocku na kapesní konzoli od Sony, mnohem zajímavější je ovšem zjištění, že Bioshock pro PS Vita neměl být vůbec střílečka v první řadě, ale tahovka zasazená do před-apokalyptického Rapture.

Když jsme naposledy slyšeli o Bioshocku pro PS Vitu, tak ještě vývoj ani pořádně nezačal a vše bylo teprve ve fázi vyjednávání, které, jak je dnes vidno, asi moc nedopadlo, což Ken Levine na svém Twitteru okomentoval takto: „Naposledy jsem slyšel, že 2K a Sony nedokázaly uzavřít dohodu. V roce 2011 se obě strany tvářily mnohem optimističtěji“. Také sdělil, že kdyby měl vše v rukou on, tak by projekt dokončil, ale aktuálně má svázané ruce.

Bioshock 02

„Přemýšlel jsem o něčem jako Final Fantasy Tactics zasazeného do před-apokalyptického Rapture. Něco, co by fungovalo na Vitě a nebylo v žádném případě kompromisem. Jak někteří možná víte, jsem cvok do tahových her,“ zněly další tweety na sociální síti.

Bioshock 03

Už jsou to tři roky, co Ken Levin stál na pódiu Sony E3 2011 a sliboval Bioshock pro PS Vita, od té doby už jsou jen zprávy o problémech, nesrovnalostech, a tak je otázkou, pokud se jeden může vůbec divit, že vše došlo až sem. Žádné obrázky, žádná videa, nápad zůstal nápadem. Tahové RPG ze světa Rapture bude muset počkat na někoho jiného. 

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další Bioshock mohl být tahovka ve stylu FF Tactics, strany se však nedohodly

Žádné komentáře.