CDR.cz - Vybráno z IT

Killing Floor 2 přinese animace ve 200 FPS. Zachycen má být každý detail střelby

Killing Floor 2 Screenshot 01
Z americké Georgie opět probublávají další informace o nástupci komunitou skvěle přijímané kooperativní zombie střílečky Killing Floor. Vyšel nový vývojářský deník, kde se tvůrci opět věnují zbraňovému arzenálu, tentokrát však z trochu jiné stránky.

Americké studio Tripwire Interactive se honosí portfoliem velmi kvalitních multiplayerových stříleček. Rising Storm, Red Orchestra a Killing Floor mají své fanoušky po celém světě. Právě pro poslední jmenovaný titul chystají pokračování. Vývojáři přinesou zase skvělou kooperativní akci, tisíce zombie k zastřelení, zpomalování času, kvanta zbraní a extrémně návykovou hratelnost, která srazí na kolena i legendu v žánru jako Left 4 Dead.

Killing Floor 2 Screenshot 02

V novém vývojářské deníčku se tvůrci zaměřili na pokračování vyprávění o zbraňovém arzenálu. Díky zpomalování času (tzv. Z.E.D. time) nebyli tvůrci spokojeni s ostrými přechody animací při střelbě a přebíjení zbraní. Rozanimovali je tedy ne na standardních 30 snímků za vteřinu, ale rovnou na 200. Při klasickém plenění zástupu nemrtvých tedy animace vypadají velmi plynule a při zpomaleném času si zase užijete nádheru každého sebemenšího detailu na dané zbrani.

Dalším vylepšením oproti prvnímu dílu je levelovací systém a perky. Hráči již nezačínají pouze s nožem a pistolí, ale každý ihned dostane zbraň adekvátní k jeho třídě. Také vás obtěžovalo zdlouhavé levelování? Nyní se již člověk nemusí belhat po šesti stupíncích, ale po pětadvaceti, což napomůže k daleko častějšímu zvyšování úrovně postavy. S tímto postupem se nebudou získávat jen lepší statistiky jako doposud, ale půjdou pořizovat klasické perky. Například rychlé přebíjení (které se projeví i vizuálně), noční vidění nebo větší kapacita zásobníku.

Titul vyjde během tohoto roku pro počítače na operační systém Windows, Steam OS (pravděpodobně tedy i Ubuntu či Linux Mint) a konzoli PlayStation 4. Těšíte se na Killing Floor 2 nebo vám zabíjení zombie nic neříká? Hráli jste první díl?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Killing Floor 2 přinese animace ve 200 FPS. Zachycen má být každý detail střelby

Sobota, 21 Březen 2015 - 21:38 | GeorgeZeman | Jak se projeví 200 FPS na PS4 když většina lidí...
Pátek, 20 Březen 2015 - 09:51 | Kosac | a pritom to je takova blbost :D
Čtvrtek, 19 Březen 2015 - 15:28 | CrazyHorse | 200 FPS na PS4? fakt?
Středa, 18 Březen 2015 - 23:28 | Pavel Kmotr | KF je parádní survivor hra ale že by srážela na...

Zobrazit diskusi