CDR.cz - Vybráno z IT

Mass Effect 4 se představuje prvním trailerem [E3 2014]

Mass Effect 4 3
Na konferenci Electronic Arts si prostor vydobyla i společnost BioWare se svým Mass Effectem. Vykoupí se vývojáři ze zatracení, kterého se dočkali od značné části svých fanoušků po kontroverzním třetím díle?

E 3 Special

Kdo pamatuje hojné diskuse na téma konce třetího dílu Mass Effect, zaznamenal jistě rozdělení fanoušků na dva tábory. Ti nadšení dnes mohou plesat nad oznámením sequelu k této slavné sérii. Ti rozlícení mohou buďto vzlykat nebo doufat, že si BioWare/EA napraví reputaci a ve čtvrtém díle si je opět nakloní na svoji stranu. 

V novém traileru jsme se dočkali krátkých střípků z prototypní verze hry, těžko lze tedy pouze z ní vyvozovat nějaké závěry. Většinu videa promlouvají vývojáři divákovi do duše a přesvědčují jej o svých snahách a ambicích s novým dílem. 

Můžeme prý očekávat přesun do zcela jiné části vesmíru, ze zobrazeného materiálu nicméně lze vyjma grafiky jen těžko pochytit nějakou do oka bíjící změnu, která by toto tvrzení podtrhovala. Většina prezentovaného prostředí už v podobném duchu ztvárněna byla a bez kontextu si jej lze jen těžko spojit s něčím dalším. BioWare se prý nechali inspirovat především žádostmi fanoušků, které většinou směřovaly právě k přesunu do nového území. 

Mass Effect 4 2

Za zmínku stojí také střídání vývojářské plachty. Původní studio BioWare Edmonton nyní dělá na zcela nové značce, o které žádné informace zveřejněny nebyly, a sérii si tak místo nich pod svá křídla bere nově BioWare Montreal. Ti zvolili jako vhodný základ pro tuto hru engine Frostbite 2, který bude pohánět i další připravovaný titul ze stáje BioWare, Dragon Age: Inquisition.

Mass Effect 4 1

Nic dalšího jsme se z jejich výstupu nedozvěděli, žádné datum vydání, platformy či střípky příběhu. Pouze pár ukázek z alpha stádia hry. Doufejme, že nás brzy BioWare potěší novými a detailnějšími informacemi. Zatím nejsme o mnoho moudřejší, než jsme byli před jejich účastí na konferenci EA. 

Co byste v novém díle uvítali vy? Jak na vás zapůsobil konec posledního dílu? Napište nám do diskuse své názory.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Diskuse ke článku Mass Effect 4 se představuje prvním trailerem [E3 2014]

Úterý, 10 Červen 2014 - 22:35 | Psycho Mantis | tak Mass Effect a Mass Effect 2 byly perfektní...
Úterý, 10 Červen 2014 - 22:10 | Psycho Mantis | tak myšlenka DLC by se dala ještě přežít. "...
Úterý, 10 Červen 2014 - 14:02 | Fakovnik | Shepard sa neobjavi to bolo myslim avizovane uz...
Úterý, 10 Červen 2014 - 12:15 | xvasek | Myslím, že ME uškodily dvě věci - zaprvé určitě...
Úterý, 10 Červen 2014 - 12:14 | Tarman | Mě na ME nejvíc štval systém DLC. Už od vydání...

Zobrazit diskusi