CDR.cz - Vybráno z IT

Koukněte na 9 minut gameplaye z nového Oddworldu s Lornem Lanningem [E3 2014]

Oddworld: New ‘n‘ Tasty vychází 23. července pro PlayStation 4, přičemž ostatní platformy budou následovat. Pokud se už nemůžete dočkat, podívejte se na video z hraní komentované tvůrcem série.

Titul není jenom předělávkou starého Abe’s Oddysee, Oddworld Inhibitant k němu přistupují spíš jako k moderní reimaginaci a vyvinuly ho komplet od nuly. Vedle 3D grafiky se tak nyní můžeme těšit na ještě vymazlenější a humornější eskapády hrdiny z konce potravního řetězce, upravenou obtížnost nebo vyváženější systém checkpointů.

Protože studio tvoří jenom malý tým s omezenými zdroji, nemohou zároveň vyjít verze pro všechna herní zařízení. Podle Lanninga by po PS4 mělo být New ‘n‘ Tasty k dostání nejprve na PS Vitě a PS3, poté na PC a nakonec se uvidí, kdy přijde řada na Wii U a Xbox One.  


Předchozí zpráva (11. června, 15:05)

Po vydání na PS4 zamíří Oddworld: New 'n' Tasty také na XONE [E3 2014]

Přes obavy ohledně neblaze proslulé politiky Microsoftu o nezávislých hrách na Xboxu se vývojářům podařilo vyjednat dohodu o vydání remaku Abe’s Oddysee později než na konkurenční PlayStation 4.

„Jakmile splníme naše závazky vůči platformám Sony, bude naším záměrem přinést titul také na Xbox One a poskytnout mu tam stejnou úroveň podpory,“ sdělil Lorne Lanning britskému Eurogameru. „Datum vydání nemáme, ale nebude to před koncem roku.“

Oddworld 2

Tvůrce série Oddworld očekává, že Microsoft od zákazu vydávání indie záležitostí zároveň na svých i konkurenčních konzolích časem upustí a je rád, že se jeho týmu povedlo se společností dohodnout.

„Pravdou je, že nemáme čas a peníze, takže zdolat tohle pravidlo byla výzva. Nevím, jak se na něj momentálně dívají provozovatelé Xboxu, ale zvládli jsme ho vyřešit.“

Podle Lanninga záleží čistě na zdrojích a problémech s optimalizací, zdali New ‘n‘ Tasty bude dříve k dostání na Xboxu, nebo Wii U. V plánu je dále pro PC, Mac a Linux.


Předchozí zpráva (10. června, 16:15)

Oddworld: New ‘n‘ Tasty dostal datum vydání

Po cinematic traileru na připravovaný Abe’s Oddysee přichází slíbená zpráva o době, kdy se s hrdinou se zašitou pusou znovu setkáme.

Jak vývojáři z Oddworld Inhibitants před víkendem slíbili, máme tu datum vydání jejich poslední hry. Logická adventura Oddworld: New 'n' Tasty bude k dostání už 22. června ve Spojených státech a 23. v Evropě, ovšem v obou případech jen pro konzoli PlayStation 4. Kdy se dočkají majitelé zbylých platforem (a že jich není málo) v tuto chvíli nevíme.


Původní zpráva (6.6.2014 12:34)

Oddworld Inhabitants vypustili nový trailer na Oddworld: New ‘n‘ Tasty

Původní studio, původní hra, nový kabát. Venku je cinematic upoutávka na připravovaný remake kultovní Abe’s Oddysee z roku 1998. Datum vydání se prý dozvíme brzy a v plánu je i předělávka druhého dílu.

Je tomu pěkná řádka let, co se zelený hrdina Abe vydal v logické adventuře se silnými prvky skákačky osvobodit svůj zotročený lid. Do jeho podivného světa jsme se podívali znovu. Pak ještě jednou. A po delší době zase. A potom čtyři roky ne. Oddworld Inhibitants se však vracejí na místo činu s novou verzí prvního Oddworldu, jenž vyjde s podnázvem New ‘n‘ Tasty. Těšit se můžeme na přepracovanou grafiku, mechaniky i obsah.

Zatím nevíme, kdy bude titul k dostání, ale autoři se už v dubnu podělili o informaci, že k dokončení vývoje jim moc nechybí, a později navíc přislíbili zveřejnění data vydání před pondělním zahájením E3.

Oddworld Newntasty 1Oddworld Newntasty 2

Pokud se hře bude dařit, mohou se fanoušci těšit také na remake sequelu. Podle tvůrce série Lorna Lanninga je potřeba prodat 250 tisíc kopií, aby se zaplatila předělávka Abova Exodu a 500 tisíc kopií, aby mělo studio peníze na zafinancování dalšího plnohodnotného dílu.

Oddworld Newntasty 3

Oddworld: New ‘n‘ Tasty si budete moct užít na platformách PC, Mac a Linux, konzolích Wii U, PlayStation 3 a PlayStation 4 a handheldu PlayStation Vita. Na zařízeních od Sony bude podporovat službu Cross-Buy.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Koukněte na 9 minut gameplaye z nového Oddworldu s Lornem Lanningem [E3 2014]

Žádné komentáře.