CDR.cz - Vybráno z IT

Oznámen Total War: Attila. Znovu uvidíme šikmé věže, do Pise

Ačkoliv už fanouškům svítaly naděje na to, že se dočkají třetího Medievalu, opět nás nakonec autoři strategické série Total War vezmou do starověku. A zase potáhneme na Řím.

V průběhu minulého týdne se na veřejnost dostaly fotografie výstavního stánku britského vývojářského studia The Creative Assembly, které naznačovaly, že připravují nový díl série Total War. Samotné logo bylo ovšem zahaleno pod černou plachtou, podle natištěného artworku v pozadí to ale vypadalo, že se vrátíme do dob krutého středověku. Opak je však pravdou. 

Ačkoliv podle nepsaného logaritmu postupného vydávání nových dílů série měl letos dostat šanci Medieval (tentokrát už s číslem tři), vývojáři se rozhodli jít jiným směrem. Zalíbilo se jim ve starověku a možná i po spackaném Rome 2 si chtěji v období této tématiky napravit reputaci. Oznámili tedy Total War: Attila, který se zaměří na hunské války. 

Hunské války – to znamená tažení proti Byzantské říši, a pak přirozený chtíč ovládnout celou Evropu. Do křížku se tedy dostaneme třeba s Galy, Germány, ale především s Římany, a tady už nastává trošku problém. Rome 2, který nabízel téma velice podobné, jsme se dočkali minulý rok, tak proč se tak rychle opakovat? Vývojáře starověk zjevně zaujal a novým dílem Attila chtějí ukázat, že toho umí mnohem více, než nám nabídli v předchozím případě. A že to umí především dobře, o čemž nás v minulosti už několikrát přesvědčili. 

O Total War: Attila toho zatím nevíme mnoho. Těšit se ale můžeme na řadu hratelnostních inovací, které zatím nemají v sérii obdoby. Poměrně zajímavý je třeba nový model pohybu na bojišti, který můžete shlédnout na gameplay videu výše. A do hry se prý vrátí i několik vlastností, na které jsme byli zvyklí a v případě posledního dílu (Rome 2) je postrádali. Takže přeci jen možná znovu svítá na lepší časy. 

Že si pro nás Creative Assembly přichystali další novou "podsérii", je pěkné. Najde si ale vedle Rome vlastně tématické uplatnění? Dvojice Rome her komentuje starověk. Další dva díly Medievalu středověk. Novověk patří Napoleon: Total War a Empire: Total War, japonský feudalismus zase dvojici her s podtitulem Shogun. Sledovat část historie, kterou si Total War: Attila vyčlení, tedy bude přinejmenším zajímavé. 

Ale Medieval 3 to není. A my znovu uvidíme šikmé věže. Do Pise...

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Oznámen Total War: Attila. Znovu uvidíme šikmé věže, do Pise

Žádné komentáře.