CDR.cz - Vybráno z IT

Máme první gameplay z akce Quantum Break od Remedy [GC 2014]

Quantum Break
Tvůrci Maxe Paynea a Alana Wakea se příští rok pokusí znovu přijít s titulem, který má potenciál se okamžitě stát klasikou. Na jak moc dobré cestě jsou, posuďte z osmiminutového videa.

Gamescom Banner

Remedy Entertainment se po noiru a hororu rozhodli vplout do sci-fi vln s hrou o manipulaci časem, svůj rukopis přesto nezapřou – Quantum Break byl oznámen v květnu 2013 a opět jde o příběhově orientovanou akci z pohledu třetí osoby. Legendární bullet time sice nahradily jiné vychytávky, záležitost si však s dosavadní produkcí finských vývojářů přesto nezadá a scénáristicky jde dozajista o největší výzvu Sama Lakea – kombinuje totiž hratelné sekvence s hranými epizodami ve stylu televizních thrillerů.

Na gameplay záběrech je vidět střetnutí ústředního protagonisty s početní přesilou i plynulý přechod do in-engine cut-scén. Akce jako taková přes hojné využívání schopností ohýbajících čas působí o poznání méně dynamicky než uhýbání kulkám v Maxu Payneovi, což by titulu mohlo uškodit. Bojová složka Alana Wakea je kritizována pro stereotyp a tady na podlahu dopadne o poznání víc prázdných nábojnic, tak snad autoři na nápaditosti přestřelek ještě zamakají.

Quantum Break 2Quantum Break 3

 „Hra je o hrdinech a seriál o záporácích,“ upřesnil v minulosti Lake. „Ve hře převezmete roli Jacka Joyce v zoufalém boji za zastavení události, kvůli níž hrozí zhroucení času. V seriálu sledujete dění a přetahování o moc uvnitř Monarchu, organizace, která je Jackovým úhlavním nepřítelem.“

Za podporu během zpravodajství GamesCom 2014 děkujeme:

Redaktoři CDR.cz během zpravodajství používají výkonný Ultrabook™ Fujitsu T904.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Máme první gameplay z akce Quantum Break od Remedy [GC 2014]

Žádné komentáře.