CDR.cz - Vybráno z IT

Venku je řada screenshotů z remaku prvního Resident Evilu [GC 2014]

Capcom začátkem měsíce oznámil, že pracuje na HD předělávce hry, která odstartovala populární zombie sérii plnou zlovolných korporací rozsévajících smrtonosné plyny a zmutovaných nemrtvých. Teď tu máme obrazovou nadílku.

Gamescom Banner

Jenom aby bylo jasno – nová verze nebude přímým remakem titulu z roku 1996, ale updatem jeho gamecubové obrody Resident Evil: REmake (potažmo REbirth), která už sama o sobě disponuje modernějšími vychytávkami jako grafikou zhruba na úrovni nezremakovaného Resident Evilu 4, otáčením charakterů ve sto osmdesáti stupních, bonusovými lokacemi, překopanými puzzly, upraveným vybavením a zombíky atd. Aktuální upgradovaná podoba dostane opět vylepšené vizuály, ale třeba také podporu širokoúhlého zobrazení v 1080p a zvukového rozhraní 5.1 či možnost vybrat si z více režimů ovládání.

Pakliže se nespustí automaticky, u videa si lze zobrazit anglické titulky.

Polemiku na téma, jak moc potřebujeme remake remaku v tomto případě necháme být. Předělávka zrovna téhle záležitosti by totiž eventuálně mohla být prospěšná hned ve dvou věcech: a) Existuje řada mladých pařanů, jimž se dostaly pod ruku akorát poslední části série, takže nemají tušení, že Resident kdysi neznamenal synonymum pro průměrnou cover-based akci; b) Pokud si ho koupí dostatečné množství lidí, mohlo by šéfům Capcomu docvaknout, že jediné, co od nich chceme, je, aby se vyvíjený sedmý díl vrátil ke kořenům a nestal se dalším synonymem pro průměrnou cover-based akci. Teď si ještě vyřvat návrat dokonalých filmečků s živými herci.

Screenshoty mají bohužel poměrně malé rozměry, ale pro představu stačí. Jenom pamatujte, že se na titulu stále pracuje:

Resident Evil Remake Remaster 3Resident Evil Remake Remaster 1

Resident Evil Remake Remaster 2Resident Evil Remake Remaster 13

Resident Evil Remake Remaster 6Resident Evil Remake Remaster 4

Resident Evil Remake Remaster 5Resident Evil Remake Remaster 12

Resident Evil Remake Remaster 10Resident Evil Remake Remaster 8

Resident Evil Remake Remaster 11Resident Evil Remake Remaster 9

Resident Evil (REmake?) vyjde začátkem příštího roku pro PC a všechny velké konzole.

Za podporu během zpravodajství GamesCom 2014 děkujeme:

Redaktoři CDR.cz během zpravodajství používají výkonný Ultrabook™ Fujitsu T904.

Zdroje: 

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Venku je řada screenshotů z remaku prvního Resident Evilu [GC 2014]

Čtvrtek, 22 Leden 2015 - 19:23 | vulu | Este FF7 a som spokojny.

Zobrazit diskusi