CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Steam omezuje privilegia uživatelům, kteří u nich dostatečně nenakupují

Docela to vítám, jenom aby to pomohlo, taky jsem dostal několik žádostí o přátelství od těchto účtů.
Jakmile má konkrétní účet Steam level 0 a nastavený soukromý profil tak automaticky dávám blok.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Len vcera som takto blokol dalsie 3 ucty tychto ruskych robotov a v sucastnosti ich mam zablokovanych 20. Tak snad uz s tym otravovani a pokusmi o podvod konecne skoncia a nenajdu si iny sposom ako nas okradnut. Uvidime casom ci to pomohlo.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jo to mi chodi taky, cim dal casteji. Ze zacatku treba psat typek = bot, ze si chce se mnou vymenit nejake predmety z Team Force 2 - no proc ne.
A poslal odkaz typu www.blabla/mojepredmety.jpg ... pricemz misto jpg byl na nejakem serveru exe soubor mojepredmety.jpg.exe. Velmi pruhledny pokus o zavirovani pocitace. Ale verim tomu, ze se hodne lidi necha na neco takoveho nachytat.

Pak uz jsem zacal taky automaticky vsechny level 0 blokovat... ale i tak je to otrava.

Ja bych tech 5 dolaru zvednul klidne na $10 nebo i na $20 ... tech 5 je jeste dost mala castka

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Docela mě to překvapuje. Já myslel, že už to bylo zavedené. Oni ty podmínky rozvolňovali?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nepřijde mi to jako omezení privilegií uživatelů. Naopak.
Navíc mnoho her bývá často prodávaných v akci a $5 nikoho nezabije

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

$5 nikoho nezabije? To ne, ale tady se jedná o něco jiného:
spousta lidí prostě z principu nechce "někam na internet" psát informace o své kreditce a raději si hry "poctivě" zakoupí v místní kamenné prodejně.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Udaje o sve kreditce nikam psat nemusi, protoze na steamu jde platit i debetni kartou a jsou tam i metody, kdy neni ani karta potreba;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co je to asi debetní karta??! Platební karta spojená s vaším účtem, akurát nemůže jít do mínusu! A překvapivě přes ni nakupujete úplně stejně jako přes kreditní kartu!

a ty ostatní metody: PayPal?? Je to hezké, ale přidáte si práci navíc, protože musíte nejdřív peníze dostat nějak na svůj paypal účet. (ve většině případů opět kartou a nebo převodem, pokud máte účet u jedné z banek, která spolupracuje s paypal)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Debetni karta je karta, ktera ma nastaveny limit na zustatek na vasem uctu. Nedivil bych se, kdyby se soucasnym pouzitim "debetni" karty a jinou platbou povedlo i to dostani se do minusu. V platebnich rozhrannich pro online platbu kreditkou neni ani TUK o tom, jestli je karta kreditni nebo debetni, maximalne to zmini nekde v dokumentaci pod carou.

Hlavni problem kreditky je, ze veskere zabezpeceni je na jednom 16 mistnem cisle, maximalne jeste plus jedno ctyrmistne a datum expirace, a neexistuje jediny zpusob jak zajistit, ze obchodnik tyhle udaje neschova a nepouzije za mesic znova. A totez plati samozrejme i pro debetni kartu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak člověk nesmí nakupovat u neověřených obchodů... a taky mít defaultně deaktivovanou službu online plateb a aktivovat si ji jenom když chce provést transakci (po provedení transakce člověk opět deaktivuje online platby a i kdyby si nějaká třetí strana dostala k těm trapným číselným zabezpečením, tak jim to je k ničemu)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Asi si dlho nenakupoval na steame. Tu mas aj dalsie metody ako si mozes nakupit: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8360-wejc-2625

Credit / Debit Card
PayPal
WebMoney
iDeal
PaySafeCard
Moneybookers
Sofortüberweisung / DIRECTebanking.com
Russian Terminals / Kiosks
Wallet / In Game Transactions

-a minimalne v pripade PaySafeCard o tebe nemusia vediat fakt nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PayPal, PaySafe, atd...
u nich koncový obchodník o nakupujícím nemá prakticky žádné informace, ale zase na druhou stranu o vás získá informace úplně jiná třetí strana (nějak na ten PayPal a PaySafe peníze dostat musíte)

a samozřejmě je tady nebezpečí, že by se někdo dostal k vašim přihlašovacím údajům na tyto služby ... i když tato hrozba je menší než to, že by se někdo dostal k číselným údajům na vaší kartě

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

No ja neviem. MInimalne co sa tyka PaySafeCard, ta sa da kupit podobne ako si mozes kupit rozky, maslo alebo zreby do sportky. Jednoducho zajdes na postu, na benzinku, alebo tam kde to predavaju. Kupis si to a pouzijes. Na karticke mas pin kod a s nou mozes na steame alebo inde nakupovat.

https://www.paysafecard.com/sk-sk/vyrobky/paysafecard/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm, to jsem nevěděl, že paysafecard se dá koupit normálně v obchodech, díky za info

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Neni zač.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to Valve je tak chudobna spolocnost, ze nemoze mat zalozeny v kazdej krajine ucet (napr. mbank, zdarma) a spravim prevod na ucet+VS ? To je take zlozite?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

PP účet lze samozřejmě napojit na svou platební kartu, takže žádné peníze nikam posílat nemusíš.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já to mam např. přes PayPal, který si sám strhne z účtu mé banky potřebnou sumu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si jisty, ze pri poctu uzivatelu steamu tech $5 od kazdeho hodi slusnou sumicku, pres kterou Steam prehledl alternativni reseni ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Bohužel se jedná o částku, kterou je nutné utratit ve zdejším e-shopu. Pokud vlastníte řadu titulů, které jste si „jen“ aktivovali z krabicové verze pořízené v běžném obchodě, pak se omezení vztahují i na váš účet. "

no asi to nebude až tak přísné a nebo to ještě neplatí pro ČR, protože všechny hry, co mám v galerii Steam jsem zakoupil v místní kamenné prodejně JRC a nikdy jsem nic nenakupoval přes Steam E-shop a přesto můj účet není nijak omezen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to som ani nevedel takze ak mam krabicovu verziu si mozem niekde zadat licencny kod do streamu a stiahnut si steam verziu hry?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ano, pokud hru nechcete instalovat z DVD, tak stačí do steamu jenom zadat sériové číslo. (A nebo pokud jste ztratili/zničili DVD, tak hru můžete přes steam znovu stáhnout)

jinak do steamu si můžete přidat i nějakou hru, co nevyžaduje steam, ale nemá to moc velký význam. Steam vám tu hru nestáhne a ani neaktualizuje, jenom vám přidá možnost chatovat s přáteli během hraní té hry a taky vaši přátelé uvidí na vašem profilu, že hrajete tu hru

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nielen hry, akekolvek exace. Napr. vlc.exe, potom sa ti objavi v kniznici aj na inych pocitacoch a cez in-home streaming to mas ako vzdialenu plochu s prehravanim filmov. Alebo zapnes verejny streaming a tvoj kamarat moze pozerat to co ty.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tady by měl být seznam her které si lze přidat na steam pomocí retail klíče:
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7480-wusf-3601

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmm gta4 mi nejde pridat nemam kod v tvare ako pozaduju asi mam zlu verziu hry (krabicovu)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to parádní věc. Např. u Skyrimu se mi stáhnou i savy :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o odkaz na zdroj.
Není přece možné aby blokli psaní na forum nebo feedback na workshop či přidání kamaráda. Spousta her na tom stojí, některé ani nemají svoje externí forum ale jen to na Steamu. Navíc by to mohlo odlákat nové Steam usery.
Nebýt velkých slev minulé vánoce, taky bych těch 5 dolarů neměl.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V článku je odkaz na zdroj...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...už jsem si tak zvykl to neověřovat, že jsem přehlídl :-D, dík

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No nejen ze to je mozne, ale je to tak.

Tech spammeru a zavirovavacu bylo uz proste prilis mnoho, muselo se s tim neco udelat.

A pokud nejaci tvurci her nemaji penize ani na provoz sveho fora, a delaji free hry ci hry za mene nez $5 tak maji jejich zakaznici smolika.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.