CDR.cz - Vybráno z IT

V příštím díle Watch Dogs plánuje Ubisoft radikální změny

WatchDogs-Uvod
Jedna z nejočekávanějších her letošního roku, Watch Dogs, se setkala s velice smíšenými názory po svém vydání. Výsledný produkt nenaplnil očekávání, které vyvolala reklamní kampaň. Ubisoft se rozhodl s neduhy prvního dílu do příště vypořádat.

Watch Dogs byl hrou, o které se psalo dlouhé měsíce, neustále se objevovaly novinky, trailery a další informace. V den svého vydání tak byla očekávání na té nejvyšší úrovni a moment překvapení se vytratil. Většina recenzí (včetně té naší) také napovídá, že reklamní kampaň byla Ubisoftem pozvednuta na poněkud vyšší příčku, než jakou si hra samotná v realitě zasloužila.

WatchDogs-2

Nutno ovšem podotknout, že se z Watch Dogs stala nejrychleji se prodávající nová značka v historii herního průmyslu, kdy byly prodány 4 miliony kopií v prvním týdnu Toto prvenství však před pár týdny trumfnulo Destiny.

Ačkoliv se nejednalo o perfektní produkt, stále byl Watch Dogs skvělou hrou. Po pár týdnech se na ni ovšem víceméně zapomnělo a herní trh rychle vystřízlivěl. Ubisoft se snaží nalézt příčiny problému, aby se do příště mohli poučit.

WatchDogs-7

Výtvarný viceprezident Ubisoftu Montreal, Lionel Raynaud, připodobnil situaci k prvnímu dílu Assassin’s Creed, který také trpěl neduhy, jež se následně Ubisoft snažil eliminovat: „Měli jsme mnoho nedostatků ve znovuhratelnosti herních smyček a bylo cítit, že se jedná o první pokus. Už tehdy se ve hře nacházel silný potenciál, ale jen těžko se mohlo vědět, že se z této značky stane to, čím je dnes. Watch Dogs je stejný případ. Bylo náročné udělat vše v té správné míře, proto jsme vydání také odsunuli. Dodatečný čas byl rozhodně užitečný – dovolilo nám to vydat hru bez pochybností a učinit vše, co jsme chtěli. Také jsme si několik částí ze hry, které nám příliš neseděli do prvního dílu, schovali na pokračování.“

WatchDogs-3

„Jsou zde nedostatky, samozřejmě. A rozhodně se na ně hodláme zaměřit a překvapit hráče. A způsob, jakým se s těmito nedostatky vypořádáme, bude dost radikální. Některé součásti hry musí být změněny.“

„Máme za cíl dělat hry, které jsou spíše světy s určitým systémem, který nabízí hráčům možnosti a svobodu, aby mohli probádat svět tak, jak chtějí. Chceme mít hry méně narativní, méně orientované na postavy, a více kreativní, s více možnostmi pro hráče.“ 

Ačkoliv nebyl dosud Watch Dogs 2 oficiálně oznámen, z rozhovoru CVG s Lionelem Raynaudem lze usuzovat, že pokračování je v plánu. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku V příštím díle Watch Dogs plánuje Ubisoft radikální změny

Žádné komentáře.