CDR.cz - Vybráno z IT

White Night se inspiruje v Alone in the Dark a Alfredu Hitchcockovi [E3 2014]

White Night 4
Pokud rádi vzpomínáte na počátky děsivých her na PC, můžete se spolu s námi začít těšit. Jak se lze přesvědčit zhlédnutím v traileru, nezávislá hra od studia OSome dává vzpomenout právě na ně.

E 3 Special

Rozkrývání tajemství starého sídla? Řešení důmyslných puzzlů? Děs a hrůza, co vám nedají spát? Ano, ano, ANO! Vysoce stylizovaný survival horor White Night nás vykoupe ve stejně nepříjemných situacích jako původní Alone in the Dark a okoření je o silný příběh inspirovaný filmy ikonických režisérů jako Alfred Hitchcock, David Lynch nebo Roman Polanski.

Titul nás zavede do roku 1938 a nechá nás vžít se do role zraněného muže, jenž se snaží najít útočiště v osamoceném chátrajícím domě. Netuší však, že se tam bude muset střetnout s vlastními nočními můrami číhajícími ve tmě.

White Night 3White Night 2

Hádanky jsou budovány na hře světla a stínů. Protože je temnota okupovaná tajemnou bytostí stálou hrozbou, není radno se nikam vydávat bez baterky nebo aspoň krabičky zápalek. Některé zdroje bude snadné najít, ale rychle se rozbijí, na ty opravdu účinné zase bude sakra obtížné dosáhnout.

 White Night 1

White Night je stavěna jako psychologický horor s melancholickým dějem a noirovými postupy vyprávění. Stojí na rozcestí fantastické literatury, kinematografie a videoher a umělecky balancuje mezi symbolismem snímků Psycho, Provaz či Rozdvojená duše a německým expresionismem na způsob Kabinetu doktora Caligariho s návdavkem Lynchovy ponuré poezie.

Vydání je v plánu na tento rok.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku White Night se inspiruje v Alone in the Dark a Alfredu Hitchcockovi [E3 2014]

Žádné komentáře.