CDR.cz - Vybráno z IT

Z Assassin’s Creed do Klubu rváčů. Ubisoft oznámil nový díl Syndicate [VIDEO]

Acv Gi Bg 1
Včera ve večerních hodinách pořádal Ubisoft živé odhalení nového dílu Assassin’s Creed: Syndicate, které bylo dosud známé pod pracovním názvem Victory. Ukázky dávají naději, že se série odvrátí od propastné minulosti.

V úterý 12. května v 18:00 pořádal Ubisoft živé vysílání, na kterém poprvé odhalil (respektive poprvé veřejně a oficiálně) nadcházející pokračování ze série Assassin’s Creed. Titul byl dosud známý pod pracovním názvem Victory, neboť informace o něm unikly krátce po vydání zpackaného Unity. Nově nese podtitul Syndicate

Vysílání se nejprve zaměřilo na historii značky, kdy každý z vývojářů vyjádřil, jak že moc vlastně miluje práci v Ubisoftu (pistole u hlav neměly, ale kdo ví, co se dělo za kamerou). Řeč ale došla i na Assassin’s Creed: Unity, kdy se studio vyjádřilo k tomu, jak snášelo kritiku. Uznali, že se jedná o nejhorší díl série a okomentovali slavný screenshot ze hry, který vyobrazuje bug a stal se pro hru snad používanějším titulním obrázkem než samotný přebal.

Poté ale konečně došla řeč na nový díl, tedy Syndicate. Prezentace byla zahájena první ukázkou, která se zaměřila především na zasazení – Viktoriánský Londýn roku 1868. Průmyslová revoluce, sociální vrstvy, viktoriánské pouliční gangy… To vše bude tématem nového dílu.

Další upoutávka konečně dala nahlédnout na grafickou stránku hry. Na první pohled se titul příliš neliší od předchozího Unity, které bylo ovšem nádherné, takže se nemusí Ubisoft za nic stydět. 

Mezery mezi jednotlivými videi vyplňovaly komentáře vývojářů ke zvolené éře a vysvětlivky reálií (jak je přenesli do hry). Řeč došla na soubojový systém, který bude fundamentálně změněn. Místo mečů, které bylo tehdy už zakázané jen tak nosit, bude hlavní hrdina (Jacob Frye) nosit boxera. Souboje samotné budou zaměřené především na pěstní souboje, takže bychom se mohli dočkat dosud neviděných comb.

Ac Syndicate 4Ac Syndicate 5

Dopravní systém se přesune ke kočárům, které budou mít vícero využití – budete je moci řídit, skákat přes ně a bojovat na jejich střechách (jak nám ostatně ale prozradil už uniklý screenshot na začátku prosince). Stejný princip bude ovšem využitý i na střechách lokomotiv – těšte se na prožití slavných akčních scén z filmů.

Nejdůležitějším videem v celé prezentaci byly pochopitelně 9minutové záběry ze hry. V rohu obrazovky sice Ubisoft varoval, že se jedná o pre-alpha verzi hry, ale přeci jen by asi veřejně neodhaloval graficky nedokonalý polotovar (minulost nás naučila, že některé společnosti mají tendenci spíš k opaku).

Ukázka představila ulice viktoriánského Londýna, které už na pohled jsou připravené na zběsilé jízdy v kočárech (jsou několikanásobně širší než v dosavadních dílech). Ve chvílích, kdy zrovna hlavní hrdina nedrží otěže, pochoduje po ulicích klidnou chůzí. Těžko říct, jestli se jedná o záměr pouze pro tuto konkrétní ukázku nebo se tím Ubisoft bude snažit zlákat hráče k častějšímu využití dopravních prostředků. Na střechách a při honičkách už je ale situace samozřejmě jiná.

Ac Syndicate 2Ac Syndicate 3

Soubojový systém se velmi zaměřuje na pěstní souboje, animace jsou znatelně rychlejší a některé pohyby možná až přehnané. Doufejme, že budou zábavnější než v Assassin’s Creed: Unity, kde každý souboj byl spíš utrpení. Živé vysílání bylo zakončené CGI trailerem.

Podle některých zdrojů se můžeme v tomto díle dočkat i ženské protagonistky, Evie Frye, sestry Jacoba. Je možné, že se jedná o reakci na loňskou aféru, která nařkla AC: Unity ze sexismu, když v multiplayeru neumožnila hrát za ženskou postavu. Multiplayer bude v novém díle úplně vynechán, vývojáři se chtějí soustředit především na hru jednoho hráče. 

Nezbývá než doufat, že se Ubisoft poučí z loňských chyb a Assassin’s Creed: Syndicate napraví sérii reputaci. Žezlo nad značkou v tomto případě přebralo studio Ubisoft Quebec, doposud mělo každý hlavní titul na starost Ubisoft Montréal. 

Assassin's Creed: Syndicate vychází 23. října na konzole nové generace (PS4 a Xbox One), PC zatím nemá přesné datum vydání. 

Diskuse ke článku Z Assassin’s Creed do Klubu rváčů. Ubisoft oznámil nový díl Syndicate [VIDEO]

Čtvrtek, 14 Květen 2015 - 17:18 | petr22 | Co cekat od francouzske firmuy? Treba Populous...
Středa, 13 Květen 2015 - 19:01 | Psycho Mantis | "Žezlo nad značkou v tomto případě přebralo...

Zobrazit diskusi