CDR.cz - Vybráno z IT

Zrozen k neplacení: Z Battleborn se stává free-to-play titul

Battleborn
Vzpomínáte na tu hru, která vyšla spolu s Overwatch? Nedivíme se. Nicméně právě vývojáři Battleborn nedávno potvrdili dlouho kolující šeptandy a předělávají titul do F2P podoby.

Stěží se tato zpráva dá označit za novinku, když každý o potenciálním přechodu na F2P spekuloval již dlouho před únikem informací, který takové dohady pouze umocnil. Nicméně nyní je ohlášení oficiální a Battleborn si každý může zahrát zdarma. Fungovat bude nyní jako většina MOBA her.

V rámci týdenní rotace bude zdarma 6 hrdinů z 30. Postup s hrdinou se po ukončení rotace ukládá a koupí-li si hráč hrdinu, bude moct pokračovat tam, kde skončil. S novou verzí přijde i dvojí matchmaking: hráči do úrovně 20 budou zařazeni do Novice varianty a po jejím dosažení se zařadí do standardního vyhledávání zápasů. To by spolu s přidáním dvou tréninkových módů pro zkoušení hrdinů a jejich schopností mělo pomoci s intergrací nových hráčů do hry.

Battleborn 2Battleborn 4Battleborn 17

Hráči, kteří mají hru koupenou za skutečné peníze obdrží takzvaný Founder status, jenž zahrnuje vzácné vybavení, 1000 Platinum (speciální měna), 50000 Kreditů (regulérní měna), loot packy a jiné bonusy.

Plnou verzi hry lze nyní pořídit jako DLC za 30 euro (cca 780 Kč) a získáte s ní přístup k 25 základním hrdinům (nikoliv k dalším 5, kteří byli přidáni po vydání hry), veškerým příběhovým misím a prologu a trvalý přístup k soukromým zápasům. Pokud jste po dobu hraní zdarma verze zakoupili něco, co byste později dostali v rámci zakoupení plné verze, budete kompenzování herní měnou.


Battleborn 5Battleborn 9Battleborn 19

I když je tento krok standardní součástí sady poslední záchrany, je vždy dojemné sledovat, jak se vývojáři snaží předat hráčům svoji tvrdou práci, aby si ji zkusili, třebaže zadarmo. Cítíme tak povinnost vás ponoukat vás k tomu, abyste hru zkusili – nic za to konec konců nedáte. Předtím či potom si můžete přečíst i naše dojmy z recenze. 

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zrozen k neplacení: Z Battleborn se stává free-to-play titul

Žádné komentáře.