CDR.cz - Vybráno z IT

Zuckerberg odhalil Oculus Go. Virtuální realita poběží bez externího zařízení

Šéf Facebooku, Mark Zuckerberg, oficiálně odhalil Oculus Go – standalone VR headset, jenž není pouhými brýlemi pro připojení k počítači či mobilnímu telefonu, ale samostatným strojem s ovladačem.

Mark Zuckerberg odhalil na jevišti konference Oculus Connect 4 konané v Californském San José prvotinu nové kategorie Oculusu, standalone. Ta se bude zaměřovat na vyvíjení a vytváření volnějších a přístupnějších VR headsetů, které nebudou vyžadovat kabely ani mobilní telefony. Cílem je vyšlapat cestu novému druhu hardwaru, jenž nebude potřebovat PC či mobilní telefon.

Nese jméno Oculus Go, k prodeji bude již začátkem příštího roku a vyjde vás na 199 dolarů (cca 4200 korun). K vývojářům se devkit může dostat už tento listopad.

Mnoho podrobností zatím nemáme; víme, že zařízení bude lehké díky novému, blíže nespecifikovanému materiálu, užívaného pro obličejová zařízení. Uvnitř budou LCD obrazovky poskytující 1440p rozlišení doprovázené údajně nejlepšími čočkami nové generace nabízející široké FOV a snížení záře. 

Prostorové audio je zabudované přímo v headsetu, k využití bude i 3.5mm jack. Aplikace na Oculus Go mají být kompatibilní s těmi již vyšlými na Gear VR a sdílet budou i ovládací rozhraní. Vhodný má být pro sledování filmů, poslouchání hudby, hraní her a jiným společenským aktivitám.

Více informací se dočkáme začátkem příštího roku.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zuckerberg odhalil Oculus Go. Virtuální realita poběží bez externího zařízení

Žádné komentáře.