CDR.cz - Vybráno z IT

HTC odhalí na IFA 64bit osmijádro Desire 820

Htc
64bitový procesor má zatím jen hrstka vyvolených. Brzy se do jejich řad přidá nový chytrý telefon od HTC.

Tchajwanská společnost HTC by měla 4. září představit dlouho očekávaný model Desire 820. Sice toho o něm víme zatím jen poskrovnu, ale přeci se něco najde.

Podle posledního příspěvku HTC na čínské sociální síti Weibo má být smartphone HTC Desire 820 vybaven osmijádrovým 64bitovým procesorem. Zpráva sice neuvádí přesný typ čipu, ale s největší pravděpodobností se bude jednat o nový čipset Qualcommu s pojmenováním Snapdragon 615, který je určen pro zařízení střední třídy. Jiný příspěvek na stejné sociální síti, tentokrát od Qualcommu, potvrzuje, že první telefon s 64bit procesorem je na cestě. Pokud touto zprávou není myšlen telefon Desire 820, tak který jiný smartphone by to mohl být?

Htc 64 Bit Teaser

Čip Snapdragon 615 je charakterizován osmi jádry typu ARM Cortex-A53 a grafikou Adreno 405. Podporuje sítě LTE a samozřejmě také 3G. Dále disponuje podporou DirectX 11.2 a Open GL ES3.0. Procesor si poradí s rozlišením QHD (2560 x 1600 pixelů) stejně dobře jako s 32bit a 64bit aplikacemi.

Výkonnějších procesorů založených na architektuře ARM Cortex-A57 se bohužel dočkáme až v příštím roce. A nesmíme zapomenout i na konkurenci. NVIDIA, Samsung, MediaTek a další firmy pracují na vlastních 64bitových procesorech založených na platformě ARM.

Novinka HTC Desire 820 by se měla blíže představit na veletrhu IFA 2014, který se uskuteční na začátku září v Berlíně. Zde se mimo jiné představí také tři nové monitory s vysokým rozlišením výrobce LG Electronics. Největším překvapením má být 34" prohnutý IPS displej LG 34UC97 s QuadHD rozlišením a poměrem stran 21:9.

Nezapomeňte, že se redakce CDR veletrhu také zúčastní jako každý rok, takže nás sledujte pro aktuální detailní informace o novinkách ze světa elektroniky.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku HTC odhalí na IFA 64bit osmijádro Desire 820

Žádné komentáře.