CDR.cz - Vybráno z IT

Čas na pořádné selfie! Na suchu i ve vodě s kamerou HTC RE a mobilem Desire Eye

Htc Re
Štve vás nekvalitní přední kamera u mobilního telefonu? Tchajwanský výrobce HTC Corporation představil na tiskové konferenci v New Yorku dva nové produkty - kompaktní kameru HTC RE a smartphone HTC Desire Eye - oba zaměřené na efektní zachytávání selfie!

HTC RE je netradiční kamera bez hledáčku ve tvaru periskopu pro zachycení jakékoliv vykonávané aktivity. Je vybavena 16MPix CMOS senzorem s velikostí snímače 1/2,3" a světelností f/2.8. Objektiv má rozsah 146° a vespod zařízení je 1/4" závit pro upevnění na stativ. RE umí natáčet videa a pořizovat fotografie. Výstupy se ukládají na paměťovou kartu microSD, nebo si je můžete poslat přes Wi-Fi přímo do chytrého telefonu.

Htc Re 1

Ovládání je více než jednoduché, všechny úkony se provádí pomocí jednoho tlačítka. Krátké zmáčknutí představuje pořízení fotografie, delším podržením se zahájí natáčení videa ve Full HD 1080p rozlišení při 30 snímcích za sekundu.

Htc Re 2

Samozřejmostí jsou také další funkce pro časosběrná či zpomalená videa. Tyto vlastnosti můžete nastavit přes Bluetooth 4.0 ve speciální aplikaci, která je určena pro operační systém Android a iOS. Přístroj HTC RE je obdařen reproduktorem, mikrofonem a G-senzorem. Do budoucna by se měla přidat funkce streamování videa na kanál Youtube.

Rozměry zařízení jsou 96,7 x 26,5 mm, přičemž hmotnost je pouze 66 gramů. Díky standardu IP57 je možné natáčet maximálně 30 minut také pod vodou v hloubce jednoho metru. Baterie s kapacitou 820 mAh má vydržet na 100 minut záznamu. HTC RE chce konkurovat především sportovním kamerám Hero GoPro. Od 22. října bude v prodeji ve Spojených státech za zatím nespecifikovanou cenu, dostupnost v dalších zemích je taktéž neznámá.

Htc Desire Eye

Druhé nově představené zařízení je také určeno pro pořizování kvalitních selfie fotek nejen pod vodou. Smartphone HTC Desire Eye má ve výbavě 5,2" LCD displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů, dále má dva 13MPix fotoaparáty s přisvětlovací LED diodou, autofocusem a možností natáčení videa ve Full HD. Rozdíl mezi objektivy je ve vlastnostech, přední nabídne širokoúhlý 20mm objektiv a světelnost f/2.2, zatímco zadní zase 28mm objektiv a světelnost f/2.0.

Htc Desire Eye 1

Zajímavostí je nová funkce pro videohovory, která umožňuje kamerám během hovoru sledovat až čtyři tváře najednou. Pro selfíčka se vám může hodit možnost focení oběma fotoaparáty zároveň a hlasové ovládání spouště.

Htc Desire Eye 2

Uvnitř telefonu tepe výkonný čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC s 2 GB RAM, grafickým čipem Adreno 330 a 16GB vnitřní pamětí, která rozšířitelná paměťovými kartami microSD o dalších 128 GB. HTC Desire Eye běží pod operačním systémem Android 4.4 KitKat s nadstavbou HTC Sense 6.0. U mobilního přístroje najdeme všechny standardní technologie HSPA, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC a GPS. Kapacita baterie činí 2 400 mAh, rozměry jsou 151,7 x 73,8 x 8,5 mm a hmotnost je 154 gramů.

Přesná pořizovací cena ani datum zahájení prodeje nebylo zveřejněno, nicméně můžeme očekávat, že se novinka na trhu objeví ještě před koncem roku i v České republice.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čas na pořádné selfie! Na suchu i ve vodě s kamerou HTC RE a mobilem Desire Eye

Žádné komentáře.