CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k 4 gigabajty do mobilu v jednom čipu od Hynixu už dnes!

Jako 4GB, proc ne? Kdyz uz mame nesmysly jako FullHD 4" displeje, tak proc ne dalsi nesmysl, ze? Ikdyz mozna u nenazraneho androidu to smysl ma ...
Akorat nejnovejsi iphone ma 1GB (verim, ze to je taky jenom marketing) ... vetsine WM bohate staci 512MB a prakticky vsechny androidy na gigu zacinaji ......
Kdyz si vemu, ze treba takove W8 na 2GB ram bezi jak z praku a nejspis by stejne bezely i na 1GB, tak je to vice nez tristni rvat vic nez giga do mobilu!:o)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Android za to nemuze, Java bude vzdycky zrat vic pameti nez nativni aplikace ...

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Ale android je java:) To je asi jako tvrdit, ze za pomalost ZX spectrum nemuze, ze za to muze pomaly procesor:)
Nicmene ani iOS ani WM nemaji nativni aplikace, tak cim to bude?:) A pocitam, ze iOS aplikace jsou v Jave (ale to fakt nevim).

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

To je dost zavadzajuce vyjadrenie. Fakt, ze sa pre Android mozu pisat aplikacie aj pre "Javu" este neznamena, ze Android je virtualna masina pre Dalvik posadena na Linuxovom kerneli a nic ine. To iste plati o dalsich dvoch spomenutych mobilnych OS.

Android:
http://developer.android.com/tools/sdk/ndk/index.html

Windows Phone 8:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/jj681687(v=vs.105).aspx

Apple iOS:
https://developer.apple.com/technologies/mac/cocoa.html

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Pro Android hlavně může psát každý poševník...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Lol:) +1

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

iOS nema nativne aplikacie ? Objective-C je kompilovany do nativneho kodu.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel nesouhlasím s autorem. V dnešní době 512MiB v mobilu nestačí, resp. možná tak pro základní práci s telefonem.
1GiB je minimum pro dnešní smartphone.
Nelze to srovnávat s klasickým PC. SmartPhone musí mít lepší odezvy (běda, aby se něco pozacuklo, nebo se na něco čekalo). Nejlepší je, kdyby všechno bylo v ramce a tak to taky funguje. Dokud je ramka volná, tak tam věci jsou, pokud program vyžaduje více ramky, než je uvolněno, začne uvolňovat a zavírat/zabíjet programy, které v ramce chrní. Z toho důvodu jsou lidi, kteří honí volnou ramku různýma killerama idioti. Toto platilo možná tak za dob WinXP, které byly profláknutý její nehospodárnou správou.
Taková MIUI rom v nejnovější verzi je docela bašťoun.
Navíc kdo smaží hry, tak jejich vývoj a náročnost pro smartphone jde hodně kupředu.
Svět se mění a telefon není jen telefon, stává se z něj pomalu náhrada za netbook a vývoj půjde dál až se dostaneme k výkonově dostatečné variantě Motorola Lapdock.
Osobně mám HTC Desire Z s 512MiB ram a je to silně nedostatečné. CPU mám přetočené z 800MHz na 1GHz, používám stařičkou nenáročnou MIUI, která běží oproti původnímu HTC sense jak z praku a plynule.
Bohužel, třeba jeden z nejlepších programů na vzdálenou plochu PocketCloud si moc nedávám a všechno jede jak šnek, než se to trochu rozjede (načte), ale nedej bože, kdybych chtěl v tu chvíli prohlížet mail.
Kdo je tedy trochu náročnější uživatel, tak koupí telefonu se 4GiB ram zas tak neprohloupí a skutečně jí využije. Schválně se zeptejte náročnějích uživatelů, kteří používají Xiaomi MiS2, jak moc jim dostačuje 2GiB ramka ;-).
Zdar Max

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

iPhone si vystačí s 1GB ram a nezdá se, že by si užitvatelé stěžovali na škubání, nebo malé možnosti multitaskingu - jen jsou ty aplikace napsané pořádně, to nelze popřít.

Navíc - na počítačích se nám něco škube při 2 GB ram? Nechci nic říkat, ale operační systém Windows (i Linux) je sakra větší, sleduje najednou sakra více věcí, a potřebuje daleko více paměti, stejně tak "větší" jsou aplikace. Když si Crysis 3 vystačí se 4GB ram tak mě neříkej, že ty flashovky na smartphone využijí víc jak 128 MB :-) Jenže řečeno níže, ty aplikace píše každý poševník studentík, jsou nenažrané až hamba, a pak to dopadá tak, že übercool kalendář spolkne 200 MB.. Bude humorné, když průměrný smartphone bude k plynulému životu potřebovat více operační paměti, než průměrný počítač... :-)

K těm náročným uživatelém - také máme počítače s 16 a více GB ram. Ale kolik je jich v celkovém počtu? Stejně tak se najde pár šílených uživatelů, kteří po mobilu prostě chtějí více, než je zatím schopen zvládnout.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si tu tak hezky notujete o skubani . . .
Tato nadupadna on-linovka napsana v abdobe flash - seka i na Intel Q8200. V pameti to zabera cca 400mb . . . .
http://empire.goodgamestudios.com/

Radeji si jdu pustit nejaku plynulu a nenarocnu 3D strilecku :)

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

:D Další autoři poševníci....

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.