CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Counter-Strike: Global Offensive z pohledu hráče i provozovatele herního serveru

Zapoměl jste na poměrně důležitou věc a to je cena. 11 euro, to je skoro zadarmo a když si vzpomenu jak vypadala jedna z prvnich verzi cs:s tak tohle je ještě celkem vydařené. Pokud na csgo zamakají jako na cs:s tak to určitě bude skvěle hratelné :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas csgo celkem ujde, navíc kupováno ještě v akci za asi 8-9 eur. K vlastnímu serveru mám dotaz kolik vyžaduje cca bandwitch na slot? Díky

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

BandWitch? To jako kolik vyžaduje pásmových čarodejnic? :P

Mnohdy je bohužel na serverech vidět, že jim šéfují děti. Snad na všech CS:GO serverech mají práva děti, kteří když jste bez cheatů lepší, než oni, tak vás prostě kicknou/zabanují... Tohle ve spojení s neinteligencí botů znamená, že svaté CS:S, pro které je i dostatek solidních serverů :))

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě bandwidth, sry nějak se mi zamotaly myšlenky.

O to větší je šance uspět s dobře nastaveným serverem, kde mají příkazy jen prověření a nejlépe minimum jedinců. Přes všechny novinky jsem stále věrný Enemy Territory jako dle mě nejlépe hratelné online fps všech dob a hlavně zcela zdarma, pokud by byl zájem tak na www.bazzina.cz najdete IP 4 našich serverů i odkazy ke stažení všeho potřebného.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

jj, ET je doposud neprekonana online FPS i kdyz ne tak "slavna" jako CS.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pravda. Zmínit dost nízkou cenu jsem zapomněl. :) Bohužel cena asi 300kč, přičemž hra mě udržela asi na dva týdny je i tak vysoká v porovnání se hrami, které stojí 1200 a hraji je i několik let. Pro hráče, kteří jsou v CS noví, to může být určitě velmi zábavná hra za dost nízkou cenu, ale pro CS veterány je to spíš jen takový "patch" na source, protože je to popravdě jen vylepšený Source. :) Valve se sice drží toho, že když 1.6 byl hit tak by hra měla zůstat stejná, jen lehce upravená, ale já myslím, že dnešní hráči už chtějí od nových her trochu víc.

Bandwidth závisí na hodně faktorech. Teoreticky pokud budete mít server s 20ti sloty, přičemž budeme uvažovat, že jsou všechny sloty neustále obsazeny a hodnota sv_maxrate bude nastavena na 20000, pak bude třeba 3200Kbps. (32,96GB/den).
Pokud bychom počítali 1 slot a pouhých 5000 maxrate, tak 40Kbps (0,41GB/den).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Cs veterani hlavne chteji stejnou hru jako je 1.6 proto si delaji i vlasni mod http://cspromod.com/.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

JJ. CSpromod je perfektní, nějaký čas jsem ho hrál. Jen škoda, že Playzone vypustili mezi CZ/SK komunitu fámu, že vývoj Promodu skončil, a teď si to každý druhý myslí :) Tak to dopadá, když si redaktor myslí, že odchodem hlavního designera končí celý projekt a podle toho nazve svou "novinku" :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je směšný, jak se dnes glorifikuje již zkriplená verze 1.6..:), pravda proti CS:S je to hotový poklad....:)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

CS:S, CS:GO, oboje je to bida oproti 1.6 jak v hratelnosti tak v komunite. Hlavni se CSS ani Go neda hrat na nejake poradne urovni..

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

K ceně bych si neodpustil poznámku - inu pokud je to tak zabugované a chaotické, jak je uvedeno, tak je i ta cena pomalu vysoká. Protože aby byla konfigurace hry noční můrou a zabrala dny, tak tady je třeba už uvažovat trochu ekonomicky. Mám-li pro své hobby strávit tolik času konfigurací serveru, nebo mám raději dělat něco jiného?

Jistě, pro skalní fandy CS tu není volby, leč ne všichni jsou takoví a abych se s něčím páral tak dlouho a pak mi to update rozhodil - no tak to bych asi opravdu nevydržel dlouho...

Cena je tedy lákavá a grafický vzhled vylepšený, leč uživatelská přívětivost tu hru táhne hodně dolů. Nemluvě o představě Valve, že jejich Streamem jsou všichni nadšení... Jak jsem si staré CS koupil (a dokonce 2x), tak za hru, která mně nutí užívat jakýsi "tunel" do mého PC a vyžaduje jej, své peníze nedám.
Ale chápu, že to může být extrémní názor. Mně ale prostě nějaká závoslost hry na internetu vadí. Jednoho dne Valve přestane existovat a už si tu hru nikdy nikdo nezahraje. Přitom jsou mnoho let staré hry, které si člověk občas z nostalgie zahraje a pokud by byly takto omezené, tak by to nešlo. Nehodlám tedy tento směr "vývoje" podporovat a "hlasuji peněženkou".

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

1) hratelne to je, bugu je minimum (obcas zasek na mape)
2) server konfigurujes kazdy den? my kdyz jsme ladili servery (vetrnik.net, united-games.cz), tak to take nebylo za 5 minut hotove
3) Steam (Stream je jista internetova "televize") neni zadny tunel - to je cista paranoia. Pouzivas Android / iPhone / Windowsmobile?...
4) pokud Valve (nedej Boze) skonci, hry by se mely uvolnit - tzn. nebude probihat kontrola vuci Valve serveru
5) vzpominate si na situaci okolo site WON u stareho Counter-Strike? Vsichni rvali a ted jsou radi, ze maji Steam, univerzalni IDcka, moznost banovat dle nich. Rika se tomu POKROK a Steam je rozhodne jeden z tech lepsich "distribucnich" systemu na trhu.
6) diky Steamu si muzete zahrat i stare pecky za par dolaru a to i na Windows 7...na kterych ty hry treba normalne nebezi a musite hledat, jak to rozchodit.

Navic to muzete delat jako vetsina lidi a nakupovat hry pri specialnich akcich na Steamu, takze usetrite a to vyrazne...

howgh

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč, ale po letech hraní 1.6 se nějak nemůžu vyrovnat s tou grafikou. Zní to blbě, ale přijde mi to moc chaotické. Pokrok nezastavím, ale všechny ty stíny, propracované stavby...obecně hrozně moc "ruší mě to pozornost" věcí :).

V 1.6 jste měli ulici 2 holé stěny a mohli jste se soustředit jen na jedno. Teď se musím dívat nevím první kam, abych vůbec někoho uviděl. Je mi jasné, že je to tak i v realitě...ale realitu vnímáme zase jinak a na PC to prostě tak nefunguje. Tam musíte jít kousek po kousku, v reálu tyto data zpracováváte podvědomě...nevím jak to přesně říct, snad mě chápete.

Závěr = příliš mnoho detailů ubírá na kvalitě soustředění na konkrétní objekt, což je logické :).

Asi z toho mi ta hra nějak nepřirostla k srdci, systém střelby a zbraní mi přijde nějaký divný...možná je to těmi modely a trochu jinou fyzikou jak u 1.6...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.