CDR.cz - Vybráno z IT

128GB Apple iPad již příští úterý

Apple iPad 4
Společnost Apple začne v úterý prodávat svůj známý iPad 4. generace s větší pamětí. Milovníci aplikací a filmů přímo v tabletu mohou jásat.

5. únor je den, kdy Apple zahájí prodej svého o chlup lepšího iPadu 4. Na první pohled stejné zařízení bude mít 9,7palcový Retina displej a 128GB vestavěnou paměť. K dostání bude ve dvou verzích: iPad 128 GB (Wi-Fi) za přibližnou cenu 19 500 Kč s DPH a iPad 128 GB (Wi-Fi + 3G) za 22 800 Kč s DPH. Samozřejmostí jsou barevné varianty, klasická černá a bílá.

"Více než 120 milionů prodaných iPadů jasně dokazuje, že zákazníci po celém světě své iPady milují a každý den nachází nové důvody, proč pracovat, učit se a bavit se na nich než na starých počítačích," řekl marketingový ředitel Apple Philip Schiller.

Vyšperkovaný iPad se tak dostane na stejnou úroveň jako tablet Surface Pro od Microsoftu, který ve vyšší verzi rovněž nabízí stejnou kapacitu paměti. Otázkou zůstává, zda budou mít zákazníci o tablet zájem. O novou generaci iPhonu 5 zase tak obrovský zájem nebyl, jak Apple původně očekával, proto došlo k omezení jeho výroby.

Firma nové iPady obvykle představuje v březnu, tentokrát však udělala výjimku a zařízení se do prodeje dostane dříve. Je to zřejmě z důvodu, že další chystané novinky potřebují delší čas na přípravu.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku 128GB Apple iPad již příští úterý

Žádné komentáře.