CDR.cz - Vybráno z IT

3DM se vrací zpět na scénu? Na Final Fantasy XV uvolnili polofunkční crack

Birdsister
Čínská crackerská skupina 3DM už před delší dobou rezignovala v úsilí překonávání protipirátské ochrany Denuvo. Nyní dali o sobě vědět, ovšem s prolamováním Denuva to má pramálo co společného.

Odpůrci protipirátských ochran u videoher doufali, že PC verze hry Final Fantasy XV nebude mít kontroverzní ochranu Denuvo. Naděje tady byla, protože podle smlouvy EULA na Steamu u Final Fantasy XV žádné Denuvo být nemělo. Square Enix si to ale zřejmě na poslední chvíli rozmyslel a Denuvo do Final Fantasy XV Windows Edition nakonec zahrnul.

Před samotným vydáním Final Fantasy XV se ovšem na distribuční platformě Origin objevila tzv. pre-load verze FF XV. Origin pre-load slouží uživatelům s pomalejším připojením, aby si stáhli hru do svých počítačů ještě před oficiálním vydáním a mohli tak už v den vydání, kdy bude hra odemknuta hned hrát.

Mezitím Square Enix vydal demoverzi hry Final Fantasy XV, aby tak nalákal nerozhodné hráče k pořízení hry. A tady se dostáváme k samotnému cracku a skupině 3DM. Skupina 3DM zjistila, že exe soubor z demoverze neobsahuje žádnou DRM ochranu a není ani šifrovaný, a kupodivu se dá lehce modifikovaný použít i ke spuštění plné hry.

Čínská skupina nelenila a tak se objevila hratelná plná PC verze Final Fantasy XV ještě několik hodin před samotným vypuštěním na trh. Podle ohlasů z redditu jde ale o polofunkční crack. Hra sice jde podle některých uživatelů-pirátů dohrát, ale pirát se musí obejít bez DLC a bonusového obsahu z Royal edice. Takže piráti s touto verzí od 3DM přijdou o kus hry.

Řádný crack na kompletní FF XV s Denuvem zvládnou udělat v současnosti jen crackeři z CPY. Nyní je ve hrách už Denuvo v5.0, a jeho překonání u Final Fantasy XII trvalo CPY něco málo přes dva týdny.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku 3DM se vrací zpět na scénu? Na Final Fantasy XV uvolnili polofunkční crack

Žádné komentáře.