CDR.cz - Vybráno z IT

Activision Blizzard zastavuje provoz a prodej svých her v Číně

Activision Blizzard dal stopku svým hrám v Číně, protože nedosáhl dohody se svým vydavatelským partnerem NetEase.

Zdroj obrázku: Shutterstock

Ačkoliv toto ohlášení už proběhlo médii dříve, spekulovalo se o možnosti provedení nové dohody mezi těmito dvěma firmami do uvedeného data 23. ledna 2023. To se však nestalo, a tak Activision Blizzard pozastavil v Číně přístup ke svým hrám, kam patří například: World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch 2, Starcraft, Heroes of the Storm, Diablo III a Warcraft III: Reforged

Důvody sporu k nastalé situaci nebyly, podle The Verge, jen finanční podmínky, ale hlavně spory o tom, kdo má nárok na duševní vlastnictví a správu tamějších hráčských účtů a dat.

A tak společnost NetEase odmítla prodloužit současnou smlouvu, což může znamenat jen to, že dočasné do doby, než najdou společnou vzájemně výhodnou a jasnou domluvu, a tak další plánované rozšíření do her od Blizzardu dostanou hráči v Číně k dispozici se zpožděním. Zároveň Blizzard může přistoupit k partnerství jiných vydavetelských firem. 

Zajímavostí v této situaci jistě je, že Diablo Immortal, které mělo na starosti právě NetEase, tak je vyjmuto z tohoto kroku a dál v Číně pro hráče funguje. V tiskové zprávě se uvádí, že Diablo Immortal má samostatnou dohodu, která není krokem Blizzardu ohrožena, a bude tak pokračovat bez omezení. 

 

Zdroj obrázku: Shutterstock

NetEase je druhá největší herní společnost v Číně, vydává a podílí se na vývoji her pro Blizzard od roku 2008. Partnerství mezi těmito dvěma firmami zajišťuje mimojiné, že hry Blizzardu splňují přísné zákony vůči hrám v Číně a tím pádem nepřijdou obě firmy o zisky ze svých her v početné čínské herní komunitě.

Mluvčí Blizzardu Joe Christinat se pak nechal slyšet, že rozhodně o hráče z Číny nechce přijít a s dalšími partnery spolupráce nekončí: „Activision Blizzard je vděčný naší komunitě čínských hráčů za vášeň a kreativitu v posledních dvou desetiletích. Náš závazek vůči hráčům v pevninské Číně zůstává silný, protože pokračujeme ve spolupráci s Tencent na distribuci Call of Duty Mobile."

Zdroje: 

Jiří "Sirik" Vlach

Redaktor CDR/DIIT. Když nepíšu sem, natáčím na Youtube kanál, zmíněn níže a když ani tam nejsem, tak buď prokrastinuju, nebo se o někoho starám. ;)

Mafia pod lupou TV | Youtube

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Activision Blizzard zastavuje provoz a prodej svých her v Číně

Pátek, 27 Leden 2023 - 09:33 | VCR33 | ´"Partnerství mezi těmito dvěma firmami...
Čtvrtek, 26 Leden 2023 - 09:12 | Ollie | Tohle ale není pravda to co dělá Diablo immortal...
Středa, 25 Leden 2023 - 13:03 | poloopice | Na starosti rovnáse publishing ne development...
Středa, 25 Leden 2023 - 11:43 | Sirik | "které mělo na starosti právě NetEase"
Středa, 25 Leden 2023 - 11:38 | poloopice | Tak autor by snad mohl tušit že Diablo amoral...

Zobrazit diskusi