CDR.cz - Vybráno z IT

Amazon zatopí cestovatelským portálům: Nabídne ubytování a jde na to chytře!

Amazon Travel Journal Img 5 Lg
Rezervace ubytování online je dnes natolik populární, že se lze v záplavě služeb jen steží orientovat. Amazon se šibalsky rozhodl, že se zapojí také. Jen se podívá ke konkurenci, se kterými hotely má vůbec cenu se bavit a vybere si ty nejlepší.

Jednou z nejrychleji expandujících společností v tuto chvíli není Apple, ale právě americký gigant Amazon. Společnost, která začínala jako virtuální knihkupectví, již obsadila nejednu oblast trhu a dnes je známá spíše jako poskytovatel virtuálního obsahu (knihy, hudba, filmy), tvůrce vlastních zařízení (např. Kindle) či poskytovatel serverových řešení.

Psali jsme o Amazonu:

Budoucnost dopravy zásilek podle Amazonu. Přiletí na dronech

Podle nejnovějších informací Amazon od ledna tohoto roku vstoupí na nový trh. Jednat se bude o cestovatelské služby, jako je rezervace kvalitního ubytování či tipy na zajímavá místa. Vybrat si přitom v každé lokalitě chce jen několik málo hotelů.

Klíč k jejich výběru je poněkud překvapivý. Inspirací se totiž podle dostupných informací stal oblíbený portál TripAdvisor, který hodnotí a srovnává ubytování z celého světa. Právě na základě uživatelských recenzí bude Amazon hotely pro svou spolupráci vybírat.

Amazon Travel

Zjednodušeně řečeno se jeho zaměstnanci podívají právě na TripAdvisor, vyberou ve vytipovaných lokalitách místa s hodnocením vyšším než 4 z 5 hvězdiček a kontaktují je ohledně spolupráce. Za každou rezervaci by si poté gigant chtěl brát 15 % z ceny ubytování. První hotely budou z okolí New Yorku, Los Angeles a Seattlu.

Díky obrovské uživatelské základně a marketingovým datům by mohl Amazon i v přeplněném odvětví uspět. Kapacity na to má. Kdy se služba dostane k nám zatím nevíme, zatím bychom si se vší skromností vystačili s českou mutací elektronického obchodu - ale to si počkáme...

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Amazon zatopí cestovatelským portálům: Nabídne ubytování a jde na to chytře!

Pondělí, 24 Listopad 2014 - 19:29 | Psycho Mantis | přesně. Jestli jejich marže bude 15% , tak to...
Pondělí, 24 Listopad 2014 - 11:28 | Janadruhou | 15% :-D jo kdyby to bylo 0,15 % - 1%, to pak bude...

Zobrazit diskusi