CDR.cz - Vybráno z IT

Apple by mohl mít 4,7" a 5,7" iPhone, iPhone 5S má zářit barvami jako Lumie

iphone_5_landscape
Objevují se další a další fámy o nových chystaných modelech smartphonu Apple iPhone. Kromě cenově dostupné varianty se mají objevit také dvě verze s ještě větším displejem. Apple chce údajně přidat nové barvy, na podzim by se mohl představit první zlatý iPhone 5S.

Uvedením páté generace chytrého telefonu iPhone se kalifornská společnost Apple rozhodla zvětšit velikost displeje na maximální možnost hodnotu, při níž je zachováno pohodlné uchopení telefonu jednou rukou. I když se iPhone 5 zastavil na úhlopříčce 4", ostatní výrobci neustále ohromují většími displeji. iPhone pak vypadá v porovnání s konkurencí jako drobek. Ze smartphonů se stávají phablety, kříženci mezi mobilními telefony a tablety, jejichž rozměry displejů se pohybují v rozmezí pěti a sedmi palců.

Není proto žádným překvapením, že chce Apple nabídnout zákazníkům své zařízení rovněž s větší úhlopříčkou displeje. Nové větší iPhony by mohly mít 4,7" a 5,7" displej. Na internetu koluje řada spekulací o tom, že chce firma do svého portfolia zařadit také levnější variantu za 99 dolarů (asi 2000 korun), která by byla dostupná přibližně v šesti různých barvách. Pokud jsou uvedené fámy pravdivé, na trhu by se rázem objevily čtyři různé modely iPhone.

iphone 5s gold

Ještě než přijdou na trh jakékoliv další verze iPhonu, Apple se chystá v srpnu představit iPhone 5S a to hned v několika nových barvách. Jako první o tom informovala japonská stránka Macotakara. Kromě bílé a šedé by se měla objevit také netradiční zlatavá varianta. Ve hře jsou i další veselé barvičky, jako je modrá nebo oranžová. Hodně omílaným tématem u připravovaného iPhonu 5S je tlačítko Home. To má být nově doplněno o senzor otisků prstů. Agentura Reuters dokonce zveřejnila zprávu, že právě tento prvek způsobil opoždění výroby, jelikož bylo nutné najít vhodný materiál k ochraně senzoru.

iphone 5s color

Apple zatím samozřejmě žádné z tvrzení nepotvrdil. Pravda se zřejmě ukáže až tehdy, jak bude Apple schopný novinky oficiálně představit. A jestli jich bude vůbec tolik.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple by mohl mít 4,7" a 5,7" iPhone, iPhone 5S má zářit barvami jako Lumie

Neděle, 16 Červen 2013 - 12:41 | BTJ | Hm, nevim, jestli je dobrou cestou, aby se apple...

Zobrazit diskusi